tisdag 3 mars 2015

Fattigbonddräng tjatar vidare

Aktieköpet i mars är redan avklarat, det blev påfyllning av Aker som vanligt. Det kommer förmodligen bli två eller tre månadsköp till innan min tänkta positionering i bolag nått önskad nivå. Så jag håller bägge tummarna hårt för att inte priset ska börja röra sig uppåt allt för fort utan gärna åt motsatt håll. Alternativa bolag att investera dessa surt förvärvade slantar i, är svårt att hitta just nu.  Påfyllning i Skånska Energi hade nog legat närmast till hands, men här har kommit in en Frivid42 effekt sedan han/dom (frufrivid42 är väl också med.) köpt in sig i bolaget. Upp 10% sedan Fattigbonddräng fyllde på innehavet i januari.

Ett annat bolag som sett ekonomibloggs effekter är försäkringsbolaget Vardia, Fattigbonddräng har tittat lite på om det skulle in ett försäkringsbolag i portföljen när Aker projektet är klart. Men det har lutat mer åt östra grannlandet och den finska sisun. Sampo verkar mer i en Fattigbonddrängs smak. Men nu efter det stora prisraset i Vardia, kanske en ny titt på bolaget kan vara intressant!! Kan det bli läge att teckna sig för den kommande NE? Det blir intressant att följa utvecklingen, samtidigt lider jag med de som känt sig tvungna att sälja av med stora förluster som resultat. Sånt svider alltid, tråkigt om det dessutom beror på att ledningen inte redovisat siffror och resultat på rätt sätt. Hur skyddar man sig mot sånt?

På tal om ledningar som inte gör sitt jobb....Fingerprint Card har åter igen fått pekpinnar av FI och kursen ramlar ner långt under Fattigbonddrängs säljkurs. Vet inte svenska börsföretagsledningar hur man sköter bolag? Eller är det slentrian, okunskap eller ren lathet som gör att de inte kontrollerar vilka skyldigheter de har till dokumentation. Det blir en lång väntan innan min säljkurs är uppnådd igen, det var ju så nära i fredags...attans med.

Nu blir det andra nöjen på agendan för dagen, toaletten skall städas.
//Fattigbonddräng
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar