onsdag 11 mars 2015

Bilen på verkstad = pengar i handen

Fattigbonddrängs flådiga bil klarade inte besiktningen för en tid sedan, den är ju lite till åren kommen och har rullat en bit över 25 tusen mil. Så det är väl inte så konstigt att det blivit behov av att byta lite slitna delar. Bromsrör hade gjort sitt, inget att säga om. Bara att boka tid hos bildoktorn och lägga in pärlan för operation.

Men inget ont utan det har något gott med sig. För när bilen hämtats i skick om "ny". Dokumentation om utfört arbete och godkänd besiktning mottagits och kortet letats fram och använts, (detta kort används endast till drängabilen, ger kredit ca 2mån utan kostnad samt rabatt enligt ett bonussystem.) var det dags att köra vidare mot ladugårdsarbete. Hinner köra ca 500 meter så ringer mobilen och flickan i receptionen beklagar att hon glömt dra min innestående rabatt. Kan jag komma och hämta den i kontanter undrar hon. Fattigbondddräng är inte van att unga flickor vill ge honom pengar, tror inte det hänt förut men det får gärna bli en vana.
Efter att fått 150:- kr i handen och hon ursäktar sig så tröstar jag så gott jag kan med att säga att hon får ringa så många gånger hon vill för att ge mig pengar, jag har fullt överseende med dylikt beteende. Gör vi så här en tjugo gånger så är verkstadsbesöket betalt, men hon tycker tyvärr att en gång räcker... varför är flickor sådana nu för tiden.

Men inte ska jag väl klaga, ganska lyckad dag egentligen. Bilen lagad och godkänd besiktning samt mer pengar i plånboken än innan.

Nu rullar jag vidare
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. omedvetenellermedvetenkonsumtion11 mars 2015 kl. 10:03

  Svar;
  Hehe... inte ens när jag jobbade som bonde gick jag upp så dags.
  Men sommartid har de där morgontimmarna något alldeles speciellt att bjuda på!
  Framåt sextiden tycker jag är lagom :)

  SvaraRadera