torsdag 5 mars 2015

Betala med drömmar

Nuvarande courtage

Avanza skriver att mina drömmar är deras framgång! Jag har trott att det är mina courtage som ger dem framgång, tänk vad fel man kan ha. Fattigbonddräng betalar gärna courtage, även om det är trevligt med så litet som möjligt vilket är en av anledningarna till att Avanzas tjänster anlitas.. Att Avanza nu öppnar upp för att istället ta betalt i drömmar ger en ny typ av betalning som jag inte kände till. Hur många drömmar vill de ha för 30 aktier i Aker?

Fattigbonddräng är en drömmare, han har inga problem alls att försvinna iväg i drömmarnas värld. Det kallas för meditation, om någon kommer på honom i en sådan situation. Det finns stora drömmar, som att kunna leva på utdelningar eller att lotto raden träffar rätt med joker..... och så finns mindre drömmar som att utdelningarna gör det möjligt att pensionera sig i förtid.

För ett par dagar sedan förverkligade Fattigbonddräng en av sina drömmar. Det gick ganska så snabbt och smidigt. Kostnaden har jag inte räknat ut, men endast ingredienser som fanns hemma användes. Pröva gärna själva!

Smör 200 gram
Socker 2 dl
Vetemjöl 5dl
Vanillinsocker 2tsk
Hjorthornssalt 0,5 tsk

Nytt courtage?
Allt blandades ihop och formades till lagom stora drömmar på plåt som gräddades i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. När de sedan svalnat går det alldeles utmärkt att njuta av sina drömmar!

Det går alltså att nå sina drömmar ganska så fort, alla drömmar måste inte ligga långt bort i en avlägsen framtid! Hoppas nu Avanza hör av sig med hur många drömmar som går åt för att köpa aktier hos dem, de skall väl ha lite fikapaus de också!Nu ska jag drömma vidare
//Fattigbonddräng


8 kommentarer:

 1. Härligt! :)
  Hör du något ifrån dem i denna fråga så hoppas jag att du delar med dig av det med, man är ju något nyfiken!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är väl sannolikheten liten att Avanza läser denna blogg, ännu mindre att de skulle kommentera. Men om det nu skulle inträffa så ska jag självfallet meddela deras svar.
   Det kanske blir ett väldans bakande ute i stugorna för att betala aktieköp framöver.
   Lycka till med dina spardrömmar.

   Radera
 2. Måste alla drömmar bakad i ugn?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alla, men just den här. Sedan kan man ju skoja till det med bulle i ugnen som några drömmer om, men det är ju en annan sak....

   Radera
 3. Svar
  1. Det är gott! Hade det inte varit för anonymiteten kunde jag ju bjudit på fika. Så istället får ni baka själva, bara att följa receptet.

   Radera
 4. Där fick du till det! Kul inlägg!

  SvaraRadera