måndag 30 mars 2015

Kallhyra på 24kr / dag

Inte min stuga
Så har Fattigbonddräng åter igen betalat banken för vänligheten att de lånat ut pengar för boendet. Därmed var det även dags att justera räntan på kommande tre månaders period. Efter att Ingves sänkte en redan låg ränta till lägre, spillde detta över även till Fattigbonddräng som nu blir betalningsansvarig till banken på hela 1,62% av lånesumman. Ingen amortering betalas sedan lång tid tillbaka och det känns inte aktuellt i närmaste framtiden heller med en belåningsgrad på 50%  av bostadsvärdet. Det finns visst räntor på runt 1%, men Fattigbonddräng är tämligen nöjd med den nivå han själv ligger på nu. Den ger vid handen en månadskostnad på 729:- kr i månaden eller ca 24:- kr om dagen. Det finns hopp om att klara av att betala denna summa, en ganska trevlig kallhyra faktiskt.

Nu går jag mest i väntans tider, väntan på utdelning från BankNordik, Swedbank och NCC de borde rassla in under veckan.
Socialisterna verkar inte kunna hålla fingrarna borta från att pilla på isk kontots fördelar, det gör väl ont i deras ögon att inte kunna beskatta folkets redan beskattade pengar hårdare. Fattigbonddräng får kanske anledning att tacka regeringen för hjälpen med hur han ska hantera sitt isk konto försök snart.
Har en skatteuppläggs ide´på gång, för att försöka skjuta upp skatteinbetalningen flera år framåt.... även om det kommer kosta några tusen lappar extra totalt sett. Skulle jag hellre vänta med att betala in skatt till en annan regering än de pajaserna som sitter och ger bort det man jobbat ihop till andra. Kan lilla landet Sverige verkligen vara hela världens socialkontor?

Imorgon tar mars slut och jag har en date  med revisorn....sömnlös natt!!
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Ja låg månadskostnad är minst lika viktigt som stora inkomster.Jag har under många år,vid varje bokslut sökt någon utgift att minska till nästa år.Det gäller även privata kostnader,nu börjar det bli svårt.
  Lycka till med revisorn :-)
  Mvh Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket viktigt vill jag påstå! Dessutom är uteblivna kostnader skattefria. Det börjar bli svårt att hitta några kostnader att skära i här också, men får titta mer på detta efterhand som inkomsterna minskar.
   Revisorn ja.... på väg dit snart. Huu

   Radera
 2. Ja låg månadskostnad är minst lika viktigt som stora inkomster.Jag har under många år,vid varje bokslut sökt någon utgift att minska till nästa år.Det gäller även privata kostnader,nu börjar det bli svårt.
  Lycka till med revisorn :-)
  Mvh Janne

  SvaraRadera
 3. Sorry blev dubbelt

  SvaraRadera