tisdag 28 februari 2017

Aker höjer utdelningen med 60%

Fattigbonddräng följde websändningen från Akers årsredovisning på nätet medan frukosten åts. Det var nästan bara positiva besked. En trevlig morgon nyhet var att utdelningen höjs från 10:- Nok til 16:- Nok per aktie. Det finns tillfällen då det är trevligt att vara aktieägare!!

Aker har förändrats mycket sedan Fattigbonddräng gjorde sitt första köp i bolaget någon gång i tidernas begynnelse. Det kan vara på sin plats med en ny genomgång av bolaget snart. Hittills gillar Fattigbonddräng de förändringar som gjorts.

God morgon på er!
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Hej Fattigbonddräng :)
  Hittade till din blogg och kommer bli riktigt spännande att följa den framöver. Har aldrig hört talas om Aker men har jag förstått det rätt så verkar det vara ett rätt stort innehav i din portfölj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kronantillmiljonen!

   Välkommen hit! Aker väger tungt i min portfölj, den har som du kan se i "portföljen" mer än fördubblats av egen kraft.... Inga inköp har gjorts på länge av just den anledningen, men den håller sig envist kvar runt 30% av portföljen ändå ;)

   Du kan läsa mer om hur bolaget ser ut på https://www.akerasa.com/

   Herr Rökke har ju aviserat att det finns planer på att sälja ut AkerSolution framgent så det lär ju hända mer i bolaget snart. Därför vill jag inte sälja av något även om det skulle ge en god vinst.

   Hälsningar Fattigbonddräng

   Radera