måndag 27 februari 2017

A-laget igen!

Fattigbonddräng är redan tillbaka i a-laget samtidigt som sambosan missbrukar alkohol.
Nu är det i och för sig inte så att Fattigbonddräng fått för sig att sitta med kompisar i parken, inmundiga rödsprit och sova på parkbänken eller att sambosan tömt barskåpet på firar whisky.

Fattigbonddräng har återigen bytt ut Ericsson aktier, denna gång från B till A.
Det skiljde 95 öre i pris mellan sälj och köp kurs. Detta gör att ytterligare ca 350:- kr hamnar i kassan efter courtage.
Det skall erkännas att Fattigbonddräng tappat i effektivitet för det tog hela 24 minuter mellan försäljning och köp, så timlönen sjönk drastiskt från onsdagens bytesaffär. Men man kan ju inte prestera på topp jämt. Ett sånt här byte i veckan, skulle generera lika mycket pengar som samtliga utdelningar gör årsvis. Men sån skillnad åt rätt håll veckovis är väl att hoppas på  lite för mycket. Men nu hoppas det på att få flytta till b-laget snart igen. Hoppet är det sista som överger människan, heter det ju.

Sambosan känner sig lite hängig, tryck i öronen och irritation i hals m.m. Givetvis är hon inte alls lika sjuk som en man som är förkyld och drabbats av akuta jättebäbissymptom. Men som en god medmänniska så vill man ju ändå vara till hjälp och lindring. Fattigbonddräng kom därvidlag att tänka på sin gamla mors envisa kur mot allt från magåkommor till liktornar.
En liten tuting (sup) av det italienska hopkoket Fernet -Branca.
Det blev till att släntra bort till skåpet med de lite starkare dryckerna, för att ordna bot och bättring åt den lidande sambon. Alkoholintag och Fattigbonddrängs sambo är nu ytterst sällsynta, och det är lättare att få syn på en vit älg än att finna henne inta dylika drycker. Inte heller var Fattigbonddräng betrodd med att hälla upp medicinen, utan det skulle hon sköta själv. Hälla är ju förstås fel ord, utan det droppades ner några enstaka droppa i botten på ett glas, som förmodligen genast dunstade bort. Sedan skulle ju då det som eventuellt kunde finnas kvar drickas upp, att det går att göra sådana miner är verkligen förunderligt men väldigt underhållande. Det spottande och fräsande som följde var inte långt efter heller.
Men missbruket bestod väl ändå i att försöka hälla ut ångorna i vasken och skölja munnen med vatten.
Fattigbonddräng kan inte tro att det hjälper att inhalera alkohol, det skall drickas om man vill få någon effekt.
Det lär ta tid innan hon blir frisk, när hon inte tar sin medicin.

Så kan ju också en vecka börja, och inte tänker jag klaga. Det går ju bra det här!.

BankNordik lämnade sin årsrapport idag, och som väntat behölls utdelningen på 2 danska kronor. Samt en bonus utdelning på 28 danska kronor som härrör sig från försäljningen av försäkringsverksamheten på Island. Det är pengar det också.

Tillägg 2017-02-28
Enligt Avanza är ordinarie utdelning höjd till 6:- Dkr och bonusutdelningen 24:- Dkr, Fattigbonddräng har nog läst fel i det danska språket, men totalen blir ju detsamma ändå!!

//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar