lördag 4 februari 2017

Det står några kassar i hallen.

Visst låter det trivialt, och verkar vara något helt ofarligt och inte det minsta våldsamt! Ändå har dessa kassar fått Fattigbonddrängs sambo att ringa till kvinnojouren!
Telefonsamtal till denna jour brukar föregås av ett våldsamt scenario, där kvinnan flyr hals över huvud för att rädda livet på sig själv och eventuella barn.Men förhoppningsvis inte alla samtal.

Läsare som varit med ett tag på Fattigbonddrängs resa, misstänkte förmodligen genast att han nu konverterat till något mer hedersrelaterat samfund efter att han har läst igenom koranen och nu sent omsider tagit budskapet till sig.


Fattigbonddräng har visserligen sett att sambosan inte klär sig heltäckande, (trots att hon är frusen av sig) hon pratar med manliga arbetskollegor, hälsar på kända och okända män hon träffar i samband med sitt arbete och privat med handskakningar (även omfamningar av typen kramar förekommer) samt SER andra män i ögonen som hon talar med, jodå hon talar med andra män, nästan som en hel karl!
På detta vis riskeras familjens heder att läggas i ruiner....enligt vissa.
Ett alternativt scenario för att samtal till kvinnojouren ska äga rum är att det har överdoserats med drycker vid firanden av framsteg i portföljen, från den Fattigabonddrängens sida  och att dessa tillfällen gått från 50 000:- kr nivåer till hejdlöst whisky intag för varje 500 lapp som passeras. Detta skulle kunna få till följd att Fattigbonddräng behöver lära sambosan lite om hur man uppträder hedersamt både privat och i officiella sammanhang. Men...

...sambosans samtal kom inte till av någon av de ovan nämnda anledningarna.
För Fattigbonddräng har inte anslutit sig till någon islamistisk hederskultur, han kan inte förstå det hedersamma i att misshandla, våldta eller ta död på kvinnor, flickor och barn.
Han tycker bara det är onödigt korkat och dumt. Det visar mer på ett begränsat tänkande och utebliven förståelse för orsak och verkan.
Inte heller har han tagit till flaskan för att kunna hävda sig, och visa hur stor och stark han är. Fattigbonddräng vet väldigt väl vad han är, och vad han vill vara både mot sig själv och andra. Och att supa sig full och oredigt har han inte gjort på över tio år, och inte kände han något behov av att bli våldsam för det när det väl hände. Möjligen något mer pratglad.

Så sambosans samtal var bara ett rop på hjälp,....... hjälp för att kunna hjälpa andra kvinnor. Hon ville helt enkelt skänka lite av sitt överskott av kläder till kvinnojouren. Så att de som måste fly med bara de kläder som för tillfället satt på kroppen kunde få tillgång till en något större garderob, eventuellt utökats med lite övergivna leksaker till barn som fått följa med på den otrevliga resan av bara farten.

Fattigbonddräng tycker att det är ett alldeles utmärkt sätt att förlänga användningen av kläder och prylar som man inte längre själv har plats eller användning för. Även om man själv inte tycker att det har något värde, kan dessa små gester av medmänsklighet vara värdefulla för någon annan.
De där kassarna i hallen ska få åka flådbil till kvinnojouren, det bästa är om det visar sig att de aldrig behöver delas ut.

Var nu hedersamt snälla mot varandra!
Det blir så mycket trevligare då.
//Fattigbonddräng

6 kommentarer:

 1. Haha! Jag fnissade mig igenom ditt inlägg.

  Det låter utmärkt att skänka kläder man inte använder längre. De flesta slänger nog bara kläderna i soporna även om de är hela.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Kaizenliv!

   När man vet att det kommer fram, känns det lite extra bra.
   Jag har blivit allt mer tveksam till att skänka pengar till diverse organisationer sedan det framkommit hur mycket topparna i dessa har i lön. Det känns lite falskt i mitt tycke.
   Däremot återvinning känns bra för både ekonomi och miljön.

   Vänligen
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Om din gissningsvis kvinliga sambo gör något för att stödja kvinnor, skulle du då inte kunna hitta på något att göra för att stödja dessa män i deras förändring?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en fin tanke, fast min begränsade tankeverksamhet lyckas inte komma på något bra sätt att göra det på.
   Rent initialt är mina tankar om dessa män att de bara borde låsas in där de inte gör någon skada, men jag förmodar att du syftar på de som verkligen vill förändras.
   Närmast till hands är väl att stödja AA eller något som arbetar för att motverka radikalisering.
   Mona Shalin misslyckades ju rätt så fullständigt med sitt senaste uppdrag och jag vet ingen organisation som tar frågan på allvar. Kom gärna med tips, för det är en intressant möjlighet.

   Du gissar bra, sambosan är en hon.

   MVH
   //Fattigonddräng

   Radera