söndag 26 februari 2017

Tillbaka till B

Fattigbonddräng fann återigen att priset mellan Ericssons A och B aktie skiljde sig åt lite mer än en krona. Detta fick till följd att girigheten gjorde sig påmind ännu en gång. De A aktier som fanns i depån såldes och istället köptes B varianten in.
Resultatet av denna sysselsättning blev 5 st fler Ericsson aktier i depån, och 472:- kr mer i kassan. Sedan får man ju inte glömma att även Avanza fick 152:- kr för den utförda operationen. En win-win aktivitet som även ger några kronor mer i utdelning. Så Fattigbonddräng sjunger arbitragets lov!
En liten, och för Fattigbonddräng ointressant negativ inverkan skulle vara att röstvärdet nu bara är 10% mot tidigare.
Men Fattigbonddräng har ingen plan att sitta på första raden vid årsstämman och lägga avgörande röster på det som eventuellt behöver röstas om. Det är viktigare att ha fler aktier och därmed större utdelning.

Tidsåtgången mellan sälj och köp tillfället var två minuter. Säljkurs 58,95 kr och köpkurs 57,20 kr.

Efter att courtaget dragits av, var värdeökningen 472:-kr i kassan  och 286:- kr i fem nya aktier samt 5:- kr i kommande utdelning. Summan 763:- kr för två minuters "hårt" arbete. Eller en timlön på  22 080:- kr, dessvärre infinner sig inte dessa arbitrage möjligheter konstant över tid. Men det är trevlig när de uppstår och man lyckas upptäcka dem.
Ovanstående byte av aktieslag utfördes under onsdagen i veckan. När kommer nästa tillfälle?

En fullständigt fullspäckad arbetshelg är slut, och redan i morgon börjar en ny vecka. Med nya möjligheter och mer ledighet, mindre går inte....

Sköt om er och era investeringar.
//Fattigbonddräng


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar