onsdag 13 januari 2016

Utdelningarna är igång

Årets första utdelning till Fattigbonddräng har nu nått hans konto. En väldigt försiktig inledning och som väntat var det Disney som inledde årets utdelningar och hela 42 kronor och 32 öre blev resultatet, när det växlats klart och skatten avdragen. Disney har numera två utdelningstillfällen varje år vilket är trevligare än ett. Detta är extra skönt när det gäller så stora belopp som i Fattigbonddrängs fall, så summorna blir hanterbara och risken för högmod undviks!
Vad denna nya förmögenhet skall nyttjas till är inte lätt att förutse. Men även om beloppet är modest, så överstiger det värdet på hela innehavet av PA Resourses, bolaget som lärt Fattigbonddräng så mycket och nu på fredag avnoteras från börsen. Det får bli en gravöl till ostbågarna på fredagskväll. Men ingen lär väl sakna det företaget i framtiden, får vi hoppas.

Idag är det tjugondag Knut och det sista av julen skall undanröjas. Skönt att få undan det för denna gången.
Så, sätt igång och sopa med er nu.
//Fattigbonddräng


4 kommentarer:

 1. Hej Fattigbonndräng!

  Precis som du fick jag in utdelningen från Disney idag. Stabila 24,14 SEK efter skatt blev resultatet för mig. Får passa på att tacka för en läsvärd blogg nu när jag ändå är här och kommenterar, tycker du skriver riktigt intressant och underhållande!

  Må väl och lycka till med dina investeringar!

  /Utdelningsstugan

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det är alltid trevligt med pengar som kommer i ens ägo.
  Tack för de vänliga orden, och för kommentaren.

  Önskar god hälsa och framgång till dig med.

  SvaraRadera
 3. Vill... inte... städa... undan... julen! :-)

  Nu är det vintervitt i Skåne och då får julljusstakarna, julgranen och alla juldekorationer hänga med ett tag till.

  Ser förresten ut som om vi blivit bönhörda (börsutvecklingen). Lite för tamt än så länge och tyvärr kom H&M in med bättre försäljningssiffror än förväntat häromdagen. En negativ överraskning där så hade vi kanske fått en liten skjuts neråt. Fast än finns det hopp.

  Med vänlig hälsning

  Carolus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Städa är inte så kul, men julen behöver bara städas undan en gång per år så jag tycker det är skönt att få det gjort.

   Inte varje år det är snö i Skåne, så passa på att njuta när det händer.

   Ja, utvecklingen på börsen är trevlig. Hoppas bara inte bolagen sänker utdelningarna, det skulle vara som smolk i glädjebägaren.

   Vi får hoppas att marknaden är med oss!

   Radera