torsdag 7 januari 2016

Påfyllning av TeliaSonera

Månadens köp är gjort och det var inte så lätt att välja vad som skulle köpas in. Flera bolag i portföljen har kommit ner till tänkbara priser, och Fattigbonddräng tackar Kina i första hand som verkar vara den marknad som driver priserna nedåt denna gången. Hur länge det varar och hur långt ner priserna går är som alltid omöjligt att veta, men med en någorlunda förutbestämd strategi så är det bara att köra på enligt plan. Detta får gärna fortsätta något halvår eller mer. Det verkar bara vara den där danska flygplatsen som jag vill åt som envist ligger över vad Fattigbonddräng vill betala, men kanske nästa månad?
Det blev en påfyllning med 140 st TeliaSonera aktier redan på tisdagen till priset 40,05 kr.
Som vanligt har ju kursen gått ner ytterligare sedan Fattigbonddräng väl tryckt på köpknappen, en märklig vana har det börjat bli.
Även Swedbank och HM kunde blivit månadens val men månadspengen räckte inte till fler denna gången heller. Om vi får se ännu mer av sjunkande kurser under några månader kommer det nog att bli till att låna lite av sig själv igen. Det är ett hyfsat billigt sätt att låna och kostnaden är bara utebliven inkomstränta minus skatt.

Härliga tider! Och fredagsmys i morgon igen
//Fattigbonddräng

7 kommentarer:

 1. Själv har jag lördag hela veckan ännu. Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då missar du ju fredagsmyset!!
   Men ha en fin helg ändå, man kan ju ha roligt utan.... eh ostbågar har jag hört ;-)

   Radera
 2. Vad har fattigbonddräng tänkt att betala för den där danska flygplatsen egentligen? Jag är sugen på d2n också nämligen.

  Tack för en fin och läsvärd blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att fler vill flyga och fara....
   Eller är intresserade av den aktien, har inte sett så stort intresse i bloggosfären eller att någon har den i sin portfölj. Men jag läser ju inte allt på långa vägar heller så klart.
   Jag har tänkt så här med den danska flygplatsen. 3 300:-dkr eller under det så köps det med störta sannolikhet, 3 300.- 3 500:- dkr troligt köp men en liten titt på bevakningslistan först. över 3 500:- dkr så köps det inte i dagsläget. Men efter nästa rapport så kommer dessa prisnivåer att ses över igen naturligtvis.

   Men observera detta är inget råd, eller uppmaningen att följa. Utan visar bara hur jag tänkt och tryckt fram siffror på räknemaskinen. Jag är och förblir en novis. Gör alltid egna analyser efter egna förutsättningar, för att kunna göra egna val som passar dig och din situation.
   Har du kanske någon egen prisidé för inköp eller gjort någon analys att dela med dig av? Det skulle vara intressant att få ta del av.

   Tack även för de snälla orden, kul att du läser och tack för att du kommenterar!

   Radera
  2. Hmm... störta var ju inte så lyckat med en flygplats.
   Största skall det vara.

   Radera
  3. Haha! :-)

   Carolus

   Radera