lördag 30 januari 2016

Påfyllning av energi och månadsrapport


Så gick då köpordern igenom under veckan på Skånska Energi och det fylldes på med åttio nya aktier i väskan. Priset var 40,70 kr styck. Det är svårt att förutspå framtiden och hur man agerar i den, men vid denna prisnivå kan fler tryck på köpknappen komma i fråga framöver. Men för all del, där är väl mellan åtta och tio bolag som ser köpvärda ut. Kan tänka mig mer av H&M, SKF, Swedbank, Disney......osv....och så tjatar jag vidare om Flygplatsen, men jag vill flyga lite billigare! ...den som väntar, kan ju få vänta länge verkar det som och egentligen har jag väl inte någon brådska.

Årets första månad är så gott som slut och endast en söndag återstår i stort sett. Söndagen kommer att helgas med arbete på morgonen för att senare under eftermiddagen/kvällen idka förflyttning söderut mot väntande nya äventyr. På måndag börjar ett nytt liv med nya utmaningar och veckopendling för Fattigbonddräng, det märkliga och för honom själv förvånande är att han inte är det minsta bekymrad eller orolig för hur det ska gå.
Det borde han kanske vara, men inte då. Troligtvis har han inte tillräckligt med förstånd för att begripa och förstå att det kan gå käpprätt åt helv...med sådana här vanvettigheter eller så blir det kanske helt fantastiskt bra!?  Mest troligt är väl ändå att det hamnar någonstans mitt emellan, på en sådan där svensk lagom nivå.
På söndag kväll skall Fattigbonddräng alltså klämma in sig i en container (Bo på lantgård stuga) på 19 kvadrat. Det blir skillnad mot de 130 han är van vid. Det är en helt nybyggd liten låda och kan liknas vid Ikeas utställningslägenheter om än något mindre. Men den innehåller allt vad en Fattigbonddräng kan tänkas behöva. Kök, tvätt, dusch, toa och säng, vad mer kan behövas när han i huvudsak ska arbeta, äta och sova?

Då var det dags för årets första månadsrapport och egentligen har väl inte så mycket hänt mer än att det har renoverats i huset och servats flådbil. Förutom det vanliga månadssparandet på 6 500:- kr har det även flyttats över en liten peng från bankkontot till aktiedepån, ett självlån.

Det blev detta resultat

                                31 dec-15                   31 jan-16
Fonder                    12 807,89 kr              12 737,31 kr
Bank konto           132 456,79 kr            127 958,89 kr
Aktieportfölj           281 704,11 kr           284 092,41 kr 
Kapital 1                426 968,79 kr           424 788,61 kr 

Så kan året också börja, inte så stort tapp som förväntat. Men hoppet lever kvar, om lite svagare rapporter i de bolag som skall lägga fram sina årsrapporter snart. Inte för att det gör någon skillnad i Fattigbonddrängs strategi för det kommer att köpas varje månad i något bolag eller om inget köp görs får pengarna ligga kvar i Avanza depån, men det är nog inte så stor risk för det.

NCC kom med en trevlig överraskning och behåller en del av utdelningen efter ett bättre resultat än väntat, vilket gjort att kursen tagit några glädjekrumbukter uppåt. 2016 kan vara det år som Fattigbonddräng kan få tolv tusenlappar i utdelning för första gången. I genomsnitt tusen kronor i månaden utan att arbeta, ett litet delmål skulle därmed kunna bockas av.

Hög tid att se till att bli färdig packad, vilket inte skall förväxlas med att bli packad.
//Fattigbonddräng


6 kommentarer:

 1. Grattis till nya jobbet!
  Jag ser fram emot detaljerade skildringar om livet på dina 19 kvm. Det kommer att bli spännande att följa. Som min man brukade säga förr när jag tjatade om att flytta till större: "Varför vill du ha större? Du kan ju bara vara på en kvm i taget i allafall". Haha.

  Och ursäkta om jag varit ouppmärksam och missat någon detalj men vad händer med ditt gamla boende? Ska Fru Bonddräng husera där på egen hand?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Ja, det här var inte stort,inte billigt men allt är nytt och så är det ju på landet!! ;).

   Fru Fattigbonddräng får nu husera på egen hand ( Hoppas jag, så ingen avbytare dyker upp) när Fattigbonddräng själv är på annat ort.
   Men det var inte roligt att lämna henne och huset idag (kommer kanske ett inlägg om detta...) även om jag tror att det kan bli bra på lite sikt och allt har fallit på plats lite mer.
   Funkar det inte så är det bara att backa bandet och göra något annat, och så har man blivit en erfarenhet rikare.

   Radera
 2. Lycka till som pendlare! Det livet vet jag mycket om. Min minsta bostad var en cirka 7 kvadrat liten jungfrukammare. Lättstädat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack
   Då är min lilla låda riktigt rymlig jämförelsevis!
   Ska man städa oxå! Anade att det fanns en hake.
   Hur var det att pendla? Var du singel eller i förhållande? Själv var jag nära att vända flera gånger och köra hem igen för att skita i allt ihop. Men ...nu har jag ju bestämt mig att pröva det här.
   Så här sitter jag på den skånska landsbygden och filurar om framtiden.
   Tja, det kan nog bli rätt så bra.

   Radera
  2. Min känsla av att bo borta i veckorna var att jag längtade hem till maken för det mesta. Jag använde tiden till att träna, jobba och shoppa.

   Jag höll på i 10 år. Till att börja med hade vi båda bra scheman som gjorde de lediga dagarna tillsammans var många och givande. Då var det idealiskt, tyckte jag.

   Med tiden försämrades våra schema på grund av nedskärningar i branschen. Till slut kunde vi ha två lediga dagar tillsammans på en hel månad. Då sa jag upp mig från en fast tjänst.

   Sedan blev det varvade vikariat och arbetslöshet. Det blev inte bättre utan sämre. Det blev ingen ordning på tillvaron, omöjligt att planera semestrar och mycket oro. Jag skolade om mig till ett annat yrke, men äktenskapet gick inte att rädda.

   Radera
 3. Håll oss uppdaterade om det lilla levernet. Jag tycker det har klara poänger!

  SvaraRadera