onsdag 6 januari 2016

Flådbilen till Opus

Fattigbonddräng gör en pudel
Hur gör man en pudel och ändå lyckas behålla någon form värdighet? Fattigbonddräng tror att det bästa sättet är att helt enkelt hålla sig till sanningen och skriva som det är. Sedan får domen och hånande kommentarer trilla in och mina tafatta försök till försvar i kommentarsfältet dra igång.
Som någon läsare kanske kan komma ihåg så skulle Fattigbonddräng inte låta Opus besiktning röra flådbilen för allt smör i Småland ungefär. För sådana läsare som liksom Fattigbonddräng har begåvats med något kortare minne och även eventuella nytillkomna läsare kan man uppdatera minnesbilden här titta även på kommentarerna från vd-n Per Rosén.

Nog med svammel, här kommer pudeln:
Fattigbonddräng erkänner att han har alltså låtit Opus Bilprovning sköta besiktningen av flådbilen även detta år.

Försvarstalet är som följer:
Huvudanledningen är att det var billigaste alternativet i närområdet, och Fattigbonddräng är ju vad man kan kalla en snålekonomiskt lagd person i sin natur. Ett dyrare val skulle inte innebära en bättre besiktning (får man hoppas) utan enbart samma tjänst till högre pris. Så det är inte alltid som snålheten bedrar visheten, utan att undantagen finns. En sekundär orsak var även lediga tider som passade in i mitt ovanligt fullbokade arbetsschema. Fattigbonddrängs kunder verkar tro att det är sista chansen till ledighet innan kon lämnar båset så att säga, och det bokas in arbeten som aldrig förr.
När väl flådbilen rullat in för kontroll och besiktnings mannen visar sig vara samma som förra året, går det ju helt enkelt inte att låta bli att ta upp tråden om företagets förtjusning att skicka fakturor i tid och otid. Besiktningsmannen som för övrigt ser ut som en riktig mystomte med långt skägg och viss rondör och även något till åren kommen, skrockar förtjust först för att sedan berätta att det blivit en mycket bättre dialog mellan stationerna och huvudkontoret under året. Att många av inkörningsproblemen som de själva upplevt och påtalat faktiskt i många fall åtgärdats. Han vågar dessutom nästan lova att ingen ny faktura ska dyka upp till sommaren. Hoppas att han har rätt där, men osvuret är nog säkrast ändå.

Det är trevligt när det blir bättre för de människor som gör jobbet, oaktat var eller vad de jobbar med. Är det då ett påtalat läge att ta in Opus på bevakningslistan igen? Svaret är nej, även om inställningen till företaget blivit bättre, så vill jag minnas någon miss om information till aktieägarna om någon internationell transaktion eller förändring av bolagets transatlantiska del av något slag som jag inte fördjupat mig i. Någon som vet?
Även utdelningen är väldigt låg i bolaget och det är ju mest utdelningen Fattigbonddräng vill åt och just nu finns bättre alternativ ur den aspekten.

Om nu någon undrar hur det gick för flådbilen så gick den igenom helt utan anmärkningar!!
Fattigbonddräng är helt övertygas om att det var den riktiga jultomten som eftersäsongs jobbade lite som besiktningsman. Nu kanske lite av den befarade tömningen av bankonton kan reduceras en aning när bilbyte inte är akut utan undviks ytterligare en period.
Konsensus av hela historien är alltså att Fattigbonddräng inte är bättre än att han kan ändra sig, fast av princip sker det väldigt sällan och det blir så pinsamt att pudla på bloggen efteråt.

Så nu kan ni börja hånas, men tänk på att jag är en känslig person så försök var lite snälla ändå.
//Fattigbonddräng

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack!
   Trodde jag skulle hånas! Så det var skönt med positiv feedback i stället!

   Såg dig (din blogg) hos Per Penning idag.
   knepig situation ni befinner er i, men jag tror det kommer att går bra för er om ni förstår allvaret och kämpar på helhjärtat bägge två. Det är just insikten över situationen och viljan att förändra som är lösningen. Därför är det min övertygelse att det löser sig, det gäller att ta det första steget om än ett litet. sedan är det bara att gå på. Lycka till!

   Radera
 2. *fniss* kul och underhållande inlägg!
  Blev ju tvungen att gå in och läsa vd:ns kommentarer med - ja, man vet inte vilka det är som smyger runt på ens blogg! :)

  Så du ska bosätta dig i en 19kvm-"container" under veckorna - eller åtminstone under jobbtid.
  Hoppas du låter mig veta mer om upplevelserna i att bo så stort sen då! *nyfiken*
  Och har du frågor som en med erfarenhet kan besvara, så är det bara att du hör av dig med dem! :)
  Sen tänker jag att det blir liiite skillnad när man inte ska ta med sig hela sitt bohag till de där kvadratmetrarna...! Jag bantar fortfarande mitt ägande av småkrafs! Nåja, en och annan möbler har också åkt ut!

  SvaraRadera