torsdag 21 januari 2016

Pigan levererar och jag slösar bort

Pigan skickade över månadslönen från NorthWest Healthcare härom dagen. Det blev äntligen över hundralappen som jag så länge velat. Undertecknad tackar bloggvännen Rullstolsinvesteraren för tipset om att köpa fler aktier i bolaget så utdelningen skulle överstiga den eftertraktade nivån. Summan för januari-16 blev hela 117:13 kr efter skatt och växling vilket visar på att det hjälpte att följa detta tips.

Med två utdelningar går det att göra en lista över årets utdelningar. Kort men dock en lista!!


Datum               Aktie                          Summa
2016-01-13       Walt Disney                42,32 kr
2016(1av12)     NWH.UN                   117,13 kr
                        Summa                     159,45 kr


Så långt inkomstsidan och pigans förehavanden. Nu kommer slösarens bekännelser, eller mina vanvettiga affärer. Även om flådbilen klarade besiktningen och inget bilbyte var av nöden tvunget, så är det ju inte utan att den var värd lite omsorger när den nu klarade hälsoundersökningen så galant. Därför unnade jag den lite egen tid och lämnade in den på en liten spa behandling, eller vad bilar nu kallar det för när de genomgår en service?
Det blev även kamremsbyte då antalet mil återigen passerat en väldig massa sådana, vilket beror på att bönderna envisas med att ha sina gårdar utspridda på landsbygden och inte på centrala lägen i city.
Envist släkte, de där bönderna för det hade känts bättre att kunna följa Åsna Romsons rekommendation och åka tunnelbana till och från jobbet även om medresenärer inte skulle uppskatta den lantliga doften.
Flådbilens spa utsvävningar gick på hela 5 500:- kr, det känns som fordonsägaren kom billigt undan.

Nu blev ju villan lite avundsjuk på flådbilen och dess utsvävningar i hejdlös lyx. En mindre revolt utspelade sig i hemmet och huset hotade med att inleda en lockout av de inneboende. Eftersom Fattigbonddräng enligt eget förmenande är tämligen konflikträdd så tog han hoten om att huset skulle trilskas och inte släppa in honom i värmen mer på största allvar. Så för att husfriden skulle återinfinna sig har även huset fått en skönhetsbehandling på insidan som det så fint heter i mindfulness kretsar. Så efter lite nya golv och allt för dyra tapeter samt lite slit och släp från fastighetsägaren sida. Så har även huset börjat få sinnesro, och Fattigbonddräng blir numera glatt insläppt utan att larmet går igång.
Den här husmutan gick på ungefär 5 000:- kr.

Det börjar så sakta gå upp för mig varför jag är en Fattigbonddräng, men vad ska man göra när ens ägodelar börjar jämföra sig med varandra och man inte vågar ta fajten och sätta ner foten?
Jag betalar och försöker inbilla mig att det lönar sig att underhålla sina tillhörigheter. Det kan förhoppningsvis göra att de håller längre och att ett eventuellt försäljningsvärde ökar.
Men Fan vet!

När flådbilen väl var utkvitterad och hemkörd efter kvällspass och parkerad i garaget, hördes mummel och smågnällande från den yttre tomtgränskontrollen. Sådär ja nu var nästa ägodel igång och smågnällde. När nu minsann bilen fått sitt, och huset fått sitt inre uppiffat så ville minsann inte gränskontrollanten känna sig åsidosatt utan klagade att det borde allt även bli en yttre uppsnyggning av fastigheten. Och staketet är det första som möter eventuella besökare och inkräktare så ett nytt staket tjatades det på om. Men Fattigbonddräng tog mod till sig och sa med försök till myndig stämma, att det där kan du glömma!!
Men....... återkom till våren, när det är lite varmare för utomhusaktiviteter så ska jag ta tag i det hörde han sig säga i nästa andetag!?
Är det någon som blir förvånad om även hus och garage blir nymålade under årets sommaraktiviteter också?  Bara så där ur ren rättvisesynpunkt, ägodelar emellan!
Inte Fattigbonddräng i alla fall, nu när alla ting och pryttlar verkar få igenom alla tokerier som bara tänkas kan. Tänk att göra av med så mycket pengar, bara sådär i början på året. Ska inte den här bloggen handla om att spara pengar?

När jag ändå var i gång med att konsumera som en köpoholic, så tog jag även ett lån. Hörde på radion att svenskarna är allt mer skuldsatta och lånar allt mer, och man vill ju inte avvika från mängden. Så Fattigbonddräng har lånat en extra månadspeng av sig själv och satt in den på Avanza kontot för kommande aktieköp nu när börsen fortsatt ner en bit till. Denna typ av lån kommer beviljas fler gånger allteftersom börsen  kryper neråt mer och mer. Inget köpbeslut har dock tagits än, kanske skulle fråga någon av alla dessa ägodelar som vaknat till liv om råd.

En sak är åtminstone helt klar. Imorgon är det Fredagsmys! Ostbågar till mig.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar