tisdag 5 januari 2016

Mekonomen gör snabbaste uppdateringen

Det har åter blivit dags för flådbilens årliga hälsoundersökning, Det bokades tid till besiktning av hälsoläget för allas säkerhet inte minst Fattigbonddrängs egen.
För en gångs skull gjordes en liten egenkontroll i år av belysning, däck och sådant där som även en ointresserad bilägare kan klara av. Även om det inte är roligt hur man än försöker övertala sig själv.
Under denna inspektion upptäcktes den förödande bristen av belysning till bakre registreringsskylten, Inte någon av de två lamporna så mycket som glödde en smula i den trolska vinternatten. Denna typ av lampor som se ut som förväxta glassäkringar till  gitarrförstärkaren fanns givetvis inte hemma på reservdelshyllan. Den är i och för sig tämligen tom på bildelar över huvud taget, då innehavaren inte är jätte road av att meka bilar även om viss kunskap finns. Men man ska ju inte glömma bort att ha roligt som Onevikinggirl kommenterade i mitt förra blogginlägg. Byta glödlampor på bilen får gå under kategorin "för snål att leja bort". Så glödlampor demonterades och togs in för en koll på nätet om någon reservdelsbutik i närområdet hade några som passade i lager.

Fattigbonddräng tog fram datamaskinen och släpade sig ut på internet. På landet utan fiber eller bredband värt namnet så surfar man inte man släpar. Och det tar låååång tid. Väl ute på nätet lyckades det hittas en butik som heter Mekonomen. Här finns en bra sökhjälp, man knappar in registrerings nummer och så söks endast delar som passar till den bilen, Det är skönt med teknik som håller reda på en och sina tillhörigheter, och det kan behövas allt som oftast. Man kan även söka vidare på specifika delar och tillbehör, så Fattigbonddräng knappade noga in beteckningen på glödlamporna som söktes och så tryckte han på enter tangenten. Sedan kunde han gå och sätta på kaffet, läsa tidningen och ringa mamma. Därefter hade internet nätet släpat klart och det var tid att skåda resultatet av sökningen.
Det blev "produkten finns inte på fordonet". Först blev man allt lite sur, lamporna ligger ju här på skrivbordet. klart att de ska passa på flådbilen. Sedan slog insikten till, och ja jag får erkänna  Fattigbonddräng är ungefär lika långsam i tanken som internetuppkopplingen är trög här på landet. Det stod inte att de inte passade, utan förmodligen hade dataprogrammet som Mekonomen använder sig av uppmärksammat att jag plockat bort lamporna från bilen. Och då finns de ju faktiskt inte på fordonet. Grymt imponerad av Mekonomens uppdateringar tror jag att det är dags att titta lite på bolaget igen.

Det fick bli en runda till Mekonomen på väg hem från jobbet i stället för att inhandla lampor och efter byte så hjälpte det inte ett dugg. Lika mörkt som innan och då som först kollade Fattigbonddräng säkringsboxen. Det räckte med  att byta säkring och sådana fanns givetvis på reservdelshyllan. Nästa gång ska det nog felsökas lite mer innan förutfattade analyser antas. Lite mer aktieanalys i bilägandet helt enkelt. Men nu är flådbilen redo för kontroll så mot .....

....Ja, jösses det blir att göra en pudel för Fattigbonddräng. Tar det nästa gång!
//Fattigbonddräng

2 kommentarer: