måndag 25 januari 2016

En kvinna tar plats i vd stolen samt ett litet köp av ett stort bolag

Marianne ny vd på Skånska Energi
Idag tillträder Skånska Energis nya vd sin tjänstgöring och Fattigbonddräng vill hälsa Marianne Sernevi välkommen och önska henne lycka till. Det skall bli intressant att se om detta kan tillföra lite ny energi i detta energibolag och att vi får se att det slår lite mer gnistor kring verksamheten. För att hedra denna tilldragelse la Fattigbonddräng in en köporder som dock ännu inte gått till avslut. Men den har veckan på sig.
Det är trevligt att allt fler kvinnor tar för sig av mer ledande positioner i bolagen. Fattigbonddräng är dock av den övertygelsen att någon kvotering av kvinnor inte behöver införas i styrelser m.m, trots den gubbighet som överlag finns där idag  Det är enligt mitt förmenande ändå ett paradigmskifte på gång, då det är kvinnor som genererar de högre studieresultaten, tar ansvar och levererar. JA det finns manliga undantag, men kvinnornas tid kommer och inom en snar framtid tror jag det är minst 50% av ledande positioner som innehas av kvinnor, gissningsvis mer. Om det blir bättre eller sämre än idag får den som lever se. Fattigbonddräng tror inte det kommer att göra så stor skillnad mot idag rent resultatmässigt i kronor och ören. Men den stora förändringen tror jag kommer att röra attityder och värderingar genom hela organisationen. Eller det är det jag hoppas på i alla fall.När ordern på Skånska Energi väl var lagd fanns en liten skvätt med pengar över, och för att jämna till innehavet i H&M så inhandlades fem st aktier i bolaget till priset 293:- kr per styck. Det känns lättare att hålla reda på hundra aktier än nittiofem, eller huvudräkningen går snabbare i Fattigbonddrängs huvud i alla fall. Detta höjde det totala GAV som innehavet genererat samtidigt som det sänkte GAV i Avanzaportföljen vilket är lite trevligare att leva med.

Avslutar måndagen med lite politik, som har med pengar att göra, men inget jag skrivit eller kokat ihop själv. Utan en liten uppmaning att läsa ett inlägg på Dag Öhrlunds blogg från en i Fattigbonddrängs tycke modig gästbloggare. Ni hittar det HÄR.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar