lördag 31 januari 2015

Månadsskifte

Januari år 2015 tar slut idag, det är väl inget att sörja över men tiden går fort. Därmed är det dags att redovisa månadens resultat. Trotts kris i mjölklandet så har det lyckats bibehålla en insättning på 6 500:- kr på sparkontot och depåer. 5 000:- av desamma har används till inköp av aktier. Det blev en ovanligt aktiv månad, och Avanza tackar säkert för ökande courtage inkomster. Detta skall absolut inte bli någon vana hoppas jag. Det blev en försäljning och fyra olika inköpstillfällen! Tre av inköpen gjordes i Aker och det fjärde var en påfyllning av Skånska Energi. Aker kommer med sin Q4 och årsrapport den 27 februari, en spännande läsning väntar i mitt numera största innehav. Vad händer med utdelningen? Hur illa har det låga oljepriset skadat bolaget? osv... Men innan dess skall Swedbank,Skåne-Möllan, PA-Resources, Industrivärden, Yara och Fingerprint rapportera så det lär inte bli någon brist på rapporter att läsa en tid framöver. PA- resources är även inne i en ny utbildnings avdelning för Fattigbonddräng med utlysning av extra stämma den 27e februari eftersom det är lite problem med pengar i bolaget. Där skall det röstas om företaget skall sättas i kk eller drivas vidare. Ledningen rekommenderar aktieägarna att rösta mot en likvidation...men jag vet inte det. kunde vara lärorikt för en novis som mig att vara med om även detta! Tänk vad man kan få vara med om, och vad mycket man kan lära sig om aktiebolag bara genom att köpa "rätt" utbildningsaktier. Jag kommer inte att gråta över spilld mjölk vid en likvidation.

Räkenskapernas summering för januari blev så här.

                               31 dec-14                   31 jan-15
Fonder                     14 851,62 kr              18 089,08 kr
Bank konto            142 645,03 kr            144 712,23 kr
Aktieportfölj           199 420,13 kr            215 611,13 kr
                              356 916,78 kr            378 412,44 kr 

Januari blev en trevlig månad med en ökning på nedersta raden på 21 495:66 kr, det är betydligt mer än vad en Fattigbonndräng  har som månadslön. Men det är väl så att svängningarna kommer att vara större både upp och ned, när portföljen växer. Så jag försöker att inte titta på värdet så mycket utan fokusera på löpande 12 månaders utdelning. För närvarande är den 7 621:- kr med tanke på senaste och kända kommande utdelningar. Det är med marginal en halv månadslön, Det är den enda fördelen med låg månadslön! Så det är bara 11,5 kvar....till ekonomisk frihet.



Fattigbonddräng kan dessutom inte längre röra sig fritt ute i samhället, utan att han känner sig kränkt. Det har kommit lite smygande, men nu har det blivit så vanligt förekommande att  en konspiratorisk verksamhet är avslöjad. Det förekommer snart kränkande skulpturer i varje trädgård, i parker, på dagis, skolor och på städernas torg över hela vårt land. Alla föreställande karikatyrer av Fattigbonddräng. Jag misstänker att ni har sett dem, och genast förknippat dem med Fattigbonddräng. En vit, fet och rund man byggd av snö. Förövarna är ofta unga människor, ibland endast så unga som fyraåringar rullandes klot så stora de bara kan för att efterlikna en blekfet dräng så mycket som möjligt. Jag funderar nu på att göra en motattack i de kränkta  rättigheters namn, som att storma något dagis ta gisslan, avrätta lite pedagoger som låter dessa kränkningar fortgå samt givetvis några av de otrogna förövarna till hundar. När jag sedan finner tiden inne, kan jag överlåta mig till det svenska rättsväsendet och som det offer jag är ( Enligt moderaternas partiledare Fru Batra ) Kan jag säkert få hjälp med ett nytt arbete. Allt enligt de svenska politikernas ganska så gemensamma syn på dylika företeelse. Det är väl lika bra att ställa in sig i samhällsutvecklingen även om man egentligen är på väg att spy åt vart den är på väg. Kunde vi kanske inte bara stänga gränsen för dessa återvändande tappra is krigare och inte släppa in dem igen. De borde ha förbrukat sitt svenska medborgarskap. Inte bli belönade med jobb! Det kunde även ha en avskräckande effekt för de som har funderingar på att ansluta sig till is eller andra terrorist organisationer. Detta gullande med dessa "svenska" krigshjältar är så förnedrande för människor som försöker vara goda medborgare i samhället. Men det är väl som sagt bara att gilla läget och anpassa sig för att vara säker på att få hjälp att skaffa sig ett avlönat arbete. Eller gäller det bara om det utförs i annat land och i en annan religions namn? Skall nog ta reda på det först........

Jag tror bestämt att moderaterna inte kan få min röst i nästa val... en partiledare som tycker att lantisar är dummare än storstadsbor och dessutom ser hemvändande våldtäktsmän, förlåt jag menar tappra is krigare som offer! Det första påståendet kan ju stämma i vissa fall, men även motsatsen förekommer. Det andra påståendet, ja det orkar jag inte kommentera vidare . Men jag tror hon är DUM I HUVUDET. På riktigt, blev hon kränkt nu?

Trevlig helg i mellanmjölkens land.
// Fattigbonddräng



5 kommentarer:

  1. Tack för ett gott skratt och en trevlig blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Roligt att någon kan skratta åt eländet....eller menar du mina siffror?

      Radera
  2. Apropå ditt sista stycke. Jag är motvierad att spara för att kunna leva på utdelningar...för att kunna lämna Sverige för gott en vacker dag. Alternativt stanna i Sverige och inte bidra med så lite skatt som möjlig. Är beredd att leva på minimum för att slippa Sverige. För övrigt står det i högersidan under dina aktier att du innehar SPP ISK konto. Tror den aktien hamnat fel :O) /mvh anonym läsare

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anonym. Kul att du kommenterar!
      Vi (sambon & jag) tittar också på ett liv utanför Sverige, vid pensionering eller helst några år innan 65.
      SPP isk kontot får leva i portföljen tills jag vet vad det blir av detta experiment. Jag ser det som en kassa, för kommande aktie köp,ligger i en global aktiefond.
      Du kan läsa mer
      här http://fattigbonddrang.blogspot.se/2014/07/lattpaverkad-drang.html
      och här http://fattigbonddrang.blogspot.se/2014/08/godkand-av-spp.html

      Jag mailade SPP i förra veckan med lite frågor, men har till idag inte fått något svar. Så jag överväger att avluta kontot och köpa aktier för likviden. 4-5 dagar ska det inte ta att svara kunder via mail.

      Radera
    2. En rättelse. SPP hade svarat under eftermiddagen. Men efter att jag kollat mailen. Så jag får hitta på en annan anledning till att avsluta det kontot....

      Radera