torsdag 8 januari 2015

Första aktieköpet i år


köpt mer
Så blev det av, det första inköpet för detta nya år. Fattigbonddrängs inköp kommer att vara väldigt förutsägbara under första halvåret eller så. I alla fall så länge den upprättade planen följs. Så här på årets första månad har inget upptäckts som föranleder till att vika av från den. Så det blev mera Aker att lägga till i portföljen priset var 157:- nok så det är en bit kvar till mitt tak på 200:- nok. Aker är efter detta köp det största bolaget i portföljen och enligt gamla regler skulle ett köpstopp trätt in. Nu är dessa regler som sagt gamla och nya har tagit vid tills vidare. Under uppbyggnadsskedet  av ett innehav får det växa sig en bra bit större än övriga i portföljen.  Det är än så länge ganska så små summor det rör sig om ändå i varje bolag. Så jag ser inte att den tillfälligt ökande risken är så betungande att bära.


Med anledning av att en ny månadspeng tillförts portföljen är dess värde nu över nästa whisky nivå. Så i kväll går det bra att plocka fram finglaset och tulla lite i barskåpet. Passar väldigt bra i dessa förkylningstider och så är Fattigbonddräng dessutom ledig i morgon! Det gäller att njuta när det finns något att njuta över...

Så har börsåret börjat på riktigt nu när första köpet är gjort. Det är skönt med en plan att hålla sig till, fast den är inte huggen i sten. Det var ju länge sedan vi lämnade stenåldern.

Vi går även mot ljusare tider,solen orkar visst hålla sig uppe allt längre om dagarna.Nästan som Fattigbonddrängs tillfrisknande från förkylningen sakta,sakta.....men åt rätt håll.

Lev väl
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar