måndag 5 maj 2014

Utdelning Skåne-Möllan


Så kom det in en liten peng igen, inte mycket men alla pengar är välkomna hem till Fattigbonddräng. Det blev 245:- kr efter skatt som nu får ligga och vänta på maj köpet av aktier. Året har därmed inbringat hela 1 119,15 kr i utdelningar hittills, Yara och H&M är på gång i veckan, tätt följt av Industrivärlden. Så en trevlig utdelningsmånad är det i maj. Sedan kommer ju Skånska energi med sin utdelning de första dagarna i juni, det kommer inte heller att göra ont. Men med den så är det slut på pigans lönespecifikationer för i år, om jag inte sätter henne på jobb i något annat bolag. Det känns långt till räntorna ramlar in från bankkontona vid årsskiftet, men den som väntar på något gott....

Tvätten blev helt ok, om någon undrar, angående förra blogginlägget. Experimenterar just nu med att tvätta ladugårdskostymen med dessa tvättnötter och provar med ättiksvatten till sköljmedel. (Tips från bloggaren omedvetenellermedvetenkonsumtion). Tackar för tipset. Men det blev genast ett väldans liv i maskinen, så det blev att avbryta innan jag knappt börjat. Men orsaken kan inte skyllas på vare sig nötter eller ättika. Maskinoperatören (Fattigbonddräng) hade återigen missat att tömma diverse fickor. Där råkade lite trallskruv finnas sedan ett litet skruvjobb på en altan i helgen. Det blev till att göra om och göra rätt. Nu snurrar allt så tyst och fint det bara kan. Men min tveksamhet till ett lyckat resultat med tvätt av drängakläder är fortsatt skeptiskt.

// Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. http://www.radron.se/Tester/Boende-tradgard--husdjur/Tvattbollar/

  Enligt Råd och rön är det rent nys det där med tvättbollar och tvättnötter. Du kanske har läst redan vad de skriver om nötterna. Kanske har de skrivit mer aktuella grejer efter 2011, har inte kollat. Själv är jag väl skeptiskt också men det är ju miljövänligt så om man upplever att det fungerar så varför inte köra med dem? Läste någonstans att nötterna "fungerade bättre" om man tillsatte en matsked vanligt tvättmedel...kanske inte så överraskande? ;)

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva!! Och välkommen till min blogg.
   Intressant läsning, jag har inte fördjupat (engagerat) mig i det så pass innan. Nu har jag lite motargument mot min kära sambos påfund... För det har redan kommit mer mirakel attiraljer i huset. Duschen har byggts om..... Ska skriva ett inlägg om det snart. Men tror man bara tillräckligt mycket på något så funkar nog vad som helst ;) . Tanken kraft är ju stor. Lite märkligt är dock att jag funderade i eftermiddags just på att prova tvätta utan nötter eller tvättmedel bara för att få en referens. Fick tankar just om det kunde vara som de kom fram till i testet på råd & rön. Nu behöver jag inte prova! Det bästa för miljön och ekonomin är nog att tvätta med mindre tvättmedel om det inte är väldigt smutsigt, typ ladugårdskläder.

   Radera