fredag 9 maj 2014

Mer utdelning, fler mirakel!Så kom då tiden för HM att lämna ifrån sig lite pengar till ägarna. Pigan har jobbat ihop 499,50 kr till Fattigbonddräng. Dessa tar han tacksamt emot, för att sätta in i kommande aktieköp.
Totala utdelningar i HM sedan inköp är nu 1 165,50 kr.   Det känns som det går sakta om än framåt. Hittills motsvarar alla årets utdelningarna snart en halv extra månadsinsättning, så nu har året i det närmaste 12,5 månader! Ett litet mirakel, kan tyckas. Det kommer även mera då Yara, Industrivärlden och Skånska Energi snart ska dela ut. Kan man hoppas på en förlängning av året med ytterligare någon vecka?  Sedan kan man ju inte heller låta bli att snegla lite på andra ekonomibloggare och deras fantastiska utdelningsportföljer. Jag glädjer mig åt deras framgångar, och är tacksam över att det åtminstone börjat ramla ner smulor även till mig från det stora utdelningsbordet. Får jag bara leva, var frisk och kunna jobba till jag är 180-200 år så kanske jag kan få ihop till en hel kaka till kaffet.


Årets utdelningar ser ut så här efter skatt.

Datum         Aktie                          Summa
2014-05-08 Hennes & Mauritz        499,50 kr
2014-05-05 Skåne Möllan               245,00 kr
2014-04-10 TeliaSonera                 263,00 kr
2014-03-31 Bank Nordik                 116,61 kr
2014-03-27 Swedbank                   156,20 kr
2014-03-24 Astra Zeneca               338,34 kr
                 Summa                     1 618,65 krMiraklens tid är tydligen inte heller över i Fattigbonddrängs hem. Efter dessa mirakel till tvättnötter, som enligt råd och rön är helt verkningslösa. (Tack Eva för kommentaren). Det går precis lika bra med selleri, förlåt vatten ska det vara. Så testas genast en ny oumbärlig produkt på samma tema, renhållning. Nu är det Fattigbonddräng själv som ska rengöras med hjälp av ett nytt duschhandtag/munstycke. I detta duschhandtag finns inpillade en massa små stenar. Estetiskt stilrent uppdelade i två olika sektioner med olika färg på de ärt stora stenarna. De ser mest ut som små lecakulor, en grupp blåsvarta och en grupp i terracotta.  Dessa ska på något mirakulöst vis "förbättra" vattenkvalitén, så att huden inte ska bli så torr. Fattigbonddrängs hud har alltid blivit väldigt våt när han duschar, så han förstår inte behovet. Däremot har sambon dock redan märkt skillnad, men kvinnors hy är kanske mer känslig för yttre påverkan och  förändringar. Fast själva munstycket föll mig i smaken, för där finns hela nio olika inställningar av duschstrålen. Även ett fullständigt meningslöst avstängningsläge!? Enklast är ju att bara stänga kranen..... Så det finns massa olika vattenstrålar att välja på. Fattigbonddräng tycker om när människor har valfrihet, så länge de bara står för sina val. Tyvärr är det just här det så ofta brister.

Ha en bra dag! // Fattigbonddräng


2 kommentarer:

 1. Oj, vilket lyxigt duschmunstycke! Själv har jag redan stora problem med att komma ur duschen i tid på morgnarna (är lite lätt morgontrött) så jag borde nog undvika nio olika inställningar som jag säkert tvångsmässigt vill köra igenom :)

  Grattis till aktieutdelningen! Tänk på att de "stora" ekonomibloggarna också har varit barn i början...

  SvaraRadera
 2. Tack, men som barn vill man så gärna växa och bli stor. Fast jag skulle vara ganska nöjd om jag bara blir tonåring "typ".
  Duschandet blir för egen del om kvällarna, även om jag är oförskämt morgonpigg (oftast). Men kossorna verkar inte bry sig om man kommer nyduschad till jobbet eller inte. Med alla inställningarna är det väl så att man snabbt hittar en favorit, sen får det vara inställt på det.
  Trevlig helg, själv jobbar jag så mycket så om jag vore anställd skulle facket ha synpunkter... fast det är ju det jag tycker är en trevlig helg så jag är väldigt nöjd. :)

  SvaraRadera