lördag 23 april 2022

Ytterligare ett bolag får lämna



En gång är ingen gång, två gånger är tradition. Fattigbonddräng känner inte igen sig själv längre, eller kanske mer det bolag som nu fått lämna portföljens trygga famn. Två bolag som fått lämna på så kort tid händer bara i lekportföljen vanligtvis. 

Sydsvenska hem har nu fått respass och får fortsätta sin resa på egen hand, utan Fattigbonddrängs beskydd. Det blev en kortvarig historia, och länge han Fattigbonddräng inte äga bolaget innan förändringarna började och intresset svalnande från Fattigbonddrängs sida, och  vidare påfyllning stoppades. Fattigbonddräng hoppas att det går bra för bolaget och att ledningen lyckas med sin nya strategi. Vilken i och för sig är anledningen att Fattigbonddräng nu säljer, dessutom till en liten förlust på 311:- kronor. Så här finns inte ens några stora vinster att skryta om heller. Den nya strategin verkar gå ut på att växa organiskt och det brukar ju kosta en del pengar samt att det tar tid, ofta mer tid än ledningen har räknat med. Men hur långt är länge, har vi funderat på tidigare här i bloggen. Det innebär även oumbärligt slopade utdelningar under gissningsvis lång tid framöver. Nu var ju som vanligt inte innehavet gigantiskt, inga innehav hos Fattigbonddräng är ju det. Men nu får några få tusenlappar hitta jobb i något annat bolag istället. En gammal portföljbekant har ju återinträtt i tjänst under april, från en bransch som saknats i portföljen. Mer om det en annan gång. Gissningsvis så hamnar dessa slantar där. Eller där jag tittar lite för stunden, som Veidekke, Peab eller kanske en påfyllning i Telenor?

Nu tar vi helg, efter en svag dag för portföljen. Snabba steg bakåt med nästan 30 000:- kr, två månadslöner för en Fattigbonddräng. Men det vänder väl någon gång, precis som välfärden har gjort (Fast då från bra till sämre) i ett land i norra delen av Europas utkanter som Fattigbonddräng känner till. Vissa av urinvånarna verkar dessutom leva i den vanföreställningen att välfärden lever som i fornstora dar och röstar som de alltid har gjort.... mer av samma löser nog problemen denna gången.

//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar