lördag 16 april 2022

En flyger ut ur portföljen

Flyg ut...
Det händer inte så ofta att Fattigbonddräng säljer ett innehav i portföljen. Men nu har det hänt igen. Det är dessutom en tämligen ny bekantskap i portföljen som får lämna. Tanken var att bygga upp en position genom att köpa in en aktie i månaden under 2022. Efter en i Fattigbonddrängs tycke seriös och genomtänkt analys. 

Men så kom då den där verkligheten och la sig i, och så var den analysen passé. Då får man anpassa sig och antingen göra om sin analys och se om det fortfarande finns intresse att fortsätta planen med månadsvis inköp under mr Markets nya prissättning. eller om det bara ska behållas ett innehav med en endaste aktie. 

Fattigbonddräng kom fram till att motivationen till att fortsätta fylla på innehavet inte var intressant nog till det nya priset. Inte heller att det känns så intressant att behålla ett så litet innehav. Det blir ändå en viss tid som läggs på att följa bolag i portföljen även om de är så små.

Det blev därför en försäljning, och en viss vinsthemtagning och far och flyg åt Lockheed Martin Corp.
Den inhandlades för 3 279,24 kronor 13 jan -22 och såldes för 4 472,58 kronor 13 april-22.
Det blev en liten vinst på 1 193,34 kronor. Trevligt på sitt vis, men samtidigt lite snopet att det blev som det blev och inte som man tänkt. Ibland får man helt enkelt tänka om lite och vara beredd på att ändra sin strategi. Det kan visa sig vara väldigt fel, men priset är lite för högt för en Fattigbonddräng just nu. Om det sjunker ner till 3 500:- kronors nivån så kanske den får landa i portföljen igen.

Kvällens fundering kretsar om polisväsendet i landet. 
Frågan blir förstås hur polisen ska kunna skydda oss medborgare när den inte ens kan skydda sig själva?? Påsksmällar har fått ett nytt ansikte. 
Ett litet tips till regeringen, som styr över pengarna, är att istället för att skicka 100 miljoner extra till talibanerna i Afghanistan så behåll dessa pengar i landet och förstärk polisen och rättsväsendet. För där finns något litet att jobba med..... eller vården, skolan, äldrevård, försvaret eller vad som helst som faller ihop i allt fortare tempo. 
Men regeringen sover väl tryggt vidare med sina personskydd... och fokuserar på annat än det egna landet och dess valboskap.

Ha en fortsatt Glad Påsk.
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Nästan 40% upp på tre månader på Lockheed. Synd att det aldrig blev en större investering. Jag antar att börsen tror att de pengar vi i västvärlden använder för att hjälpa Ukraina ska leta sig till Lockheed förr eller senare.

  Jag med mina ideal och annat naivt har hållit mig borta från försvarsaktier så jag hoppas snarare på att ryssarna ska sparkas ut och landet byggas upp. Jag har ett par ineffektiva fastighetsbyggare som kan behöva lite mer jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog så att det ska byggas upp försvar och krigsmakt lite över allt nu. Men mitt intresse var mer flygrelaterat får nog erkännas ändå. Får kika på civilflyget istället om det ska flygas. Samtidigt är det lite hur saker används som ställer till det. En kniv är ju väldigt praktisk till mycket, det är först när den används fel som i alla dessa knivskärningar som blivit så populära. Men inte är det knivens fel i alla fall, som vanligt är det dumma människor som är problemet.

   Byggaktier får gärna vända uppåt nu, köpte precis 50 NCC så nu får det räcka på länge där, men det finns ju fler byggbolag att diversifiera med....

   Ha en fin kortvecka.
   //Fattigbonddräng

   Radera
  2. P.S.
   Kom på en sak om byggbolag, även de profiterar ju lite på krigen, det blir ju "lönsamt" att bygga upp infrastrukturen igen när mycket är sönderbombat... D.S.

   Radera
  3. Ja, om det finns pengar till att bygga upp landet igen. Det är så mycket billigare att förstöra än att bygga. Men antagligen så kommer mycket hjälppengar flyttas från Afrika och södra halvklotet till Ukraina, om kriget avslutas och de pengarna kommer i slutändan leta sig till de som bygger saker.

   Sedan har Bonava, det företag jag tänkte främst på, en relativt stor verksamhet i St Petersburg. Jag tror inte det blir mycket byggt där så länge Putin styr Ryssland. Förhoppningsvis så är det medräknat i kursen så att den inte fortsätter ännu lägre.

   Radera