måndag 6 januari 2020

Månadsrapport December-19


Det verkar vara en trend att allt fler beklagar sig över alla dessa ekonomibloggare som fortsätter månad efter månad med att leverera rapporter, månadsrapport hit och halvårsrapporter dit, för att inte tala om alla årsrapporter som skrivs i dessa tider. Det är tabeller och grafer, siffror och index till förbannelse. Fattigbonddräng har inte undgått att ta del av denna kritiska inställning och givetvis tagit till sig meddelandet....

Men Fattigbonddräng skiter fullständigt i kritiken, så här kommer ytterligare en månadsrapport som de kan reta sig på. Sedan kan man ju undra varför man läser något man inte vill läsa om? Vem tvingar dem liksom? Fattigbonddräng själv är inte så förtjust i diagram och grafer, han är mer en siffernörd på något vis.
Han förstår att en krona är mer än en halv som det var förra året osv... utan att det ska ha stapeldiagramiserats... Så själv läser jag texten tittar på siffrorna och skrollar förbi de flesta diagram och figurer, för på det viset finner jag det hela tilltalande intressant och nöjsamt. Men reta sig på diagram....varför det? det är ju bara att hoppa över sånt man inte gillar eller har nytta och glädje av själv.

December var som vanligt, det sparades 8 600:- kronor.
Det inhandlades lite aktier i form av

50 st Telenor               till priset 8 688:- kronor
   8 st NWH UN          till priset    698:- kronor
60 st Telia Company   till priset 2 448:- kronor

Pigan bidrog inte så mycket i december men lite utdelningar blev det ju ändå.

Lekportföljen       12:-    kr
NWH UN           154,25 kr

Samt lite kapitaliserade räntor på 171,80 kr. Kanske missat någon ränta, men återkommer väl mer om det i årsrapporten så småningom. JA det blir fler rapporter!!

Lite siffror att titta på


                                 30 Nov-19                31 Dec-19  
Bank konto               93 224,14 kr             93 395,94 kr     
Aktieportfölj            974 033,35 kr         1 022 429,31 kr 
Kapital 1              1 067 257,49 kr         1 115 825,25 kr

Portföljen lyckades alltså hålla sig sjusiffrig över nyåret. Det är en bra hög med pengar, även om det behövs betydligt mer innan man kan kalla sig rik i dessa tider. Så namnet på bloggen stämmer bra även fortsättningsvis.
En smärre förändring har gjorts i och med det nya året. En del av nysparandet har satts in på Swedbanksdepån, för att ta del av gratis courtage. Ett sparande upp till etthundratusen kronor ger gratis courtage vid handel. Riktigt vilka marknader det gäller för har inte granskats så ingående än, men Sverige verkar funka i alla fall. Får kolla upp utlandshandel snarast, eller ganska så snart.

Ska vi ta lite politik också?
Nej, det ska vi inte. Det är ju ändå nytt år och det går som vi alla vet åt helvete i vilket fall som helst. Beroende på vem man frågar och vilken fråga det gäller.

Ha en god fortsättning på det nya året, vi får hoppas på många ekonomiska rapporter både från aktiebolagen och ekonomibloggarna.

//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar