söndag 26 januari 2020

Skatteverket sänker preliminärskatten

Fattigbonddräng skickade ju ett tackbrev till skattemyndigheten, för att få reda på vilken information de hade om företaget. Gärna med upplysning om var en tioprocentig ökning av omsättningen kunde skapas. Eftersom de ville höja skatten med den nivån. Som företagare vill man ju inte missa några lönsamma affärer.

Fattigbonddräng upplyste om att företaget verkar i jordbrukssektorn, och med tanke på regeringens bristande jordbrukspolitik som dessutom mest missgynnar inhemsk produktion till förmån för importerad dito, så är en prishöjning i dessa nivåer uteslutna. Torråret 2018 påverkar dessutom fortfarande flera företagare i branschen negativt.

Om det nu var ovanstående som fick skatteverket att fatta ett nytt beslut. Eller informationen om att Fattigbonddräng inte var intresserad av att ligga ute med pengar till en dyslektiskt och handlingsförlamad regering. Som hellre kan låna pengar någon annan stans, är svårt att veta, men något intryck måste det ha gjort. För de svarade omgående med ett brev. Tack för det skatteverket.

Ett brev kan ju verkligen betyda så mycket, i just detta fallet betyder det 26 196:- kr mindre i preliminärskatt innevarande år. En hel del pengar som Fattigbonddräng inte behöver ligga ute med. 2 183:- kr som varje månad kan få ränta av sig i stället för att lämna sina kamrater på Fattigbonddrängs olika konton. Separationsångest är allvarliga saker, och inte heller pengar bör utsättas för det i onödan.

Det här innebär förmodligen att Fattigbonddräng kommer att betala lite för lite i F-skatt under 2020. Det kommer till och med att betalas in mindre än under 2019. Men det är ju precis så som önskas, hellre restskatt än återbetalning. Slutskatten blir ju ändå vad den ska vara efter bokslut och deklaration, så det är ingen skatteflykt på något vis. Bara senarelagd inbetalning.

Ha en skön fortsatt söndag, och en trevlig kommande vecka.
//Fattigbonddräng


4 kommentarer:

  1. Haha! Regeringen, ja! Inkompetensen flödar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Per!
      Japp, och skatteverket hade inga invändningar...
      //Fattigbonddräng

      Radera
  2. Det var väldigt vad stort förtroende de har för din förmåga att växa exponentiellt. 10% per år, vi får väl anta att du kan sova en timme mindre per dag tack vare din erfarenhet av sömn och naturliga effektivitetsökning. Fullt rimligt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Daniel!
      Visst är det lite smickrande när de uppvisar ett så stort förtroende av ens förmåga. Eller kanske de menar att det är dags att sluta slöa och börja prestera?!
      Fast efter brevskrivande så insåg de sitt misstag och sänkte förväntningarna markant.
      //Fattigbonddräng

      Radera