onsdag 29 januari 2020

Det finns politiker som vågar

Japp, nu blir det politik... jo det har ekonomiska följder, någon måste betala till slut och risken är stor att det blir du. Med dina pengar, din frihet och/eller ditt liv.


Fattigbonddräng roade sig med att läsa igenom koranen för några år sedan. Förhoppningen var att kunna slå hål på de myter och fördomar som florerade lite var stans, även i Fattigbonddrängs närhet och till viss del i honom själv, om vad som står i koranen egentligen. Men utan att ha läst själv, är det lite svårt att ha synpunkter, så gå iväg till biblioteket och låna ett exemplar. Så kan ni skapa er en egen uppfattning om denna religion, sätt er in i dessa suror.

 Sura är en arabisk term som bokstavligen betyder "något inom eller omgivet av en vägg eller stängsel".

Det gjorde i vart fall Fattigbonddräng.
Sammanfattningen av denna självstudie blev att frågan om hur denna religion kunde vara tillåten i landet i stället väcktes. Synen på islamisering blev inte positivare eller möjlig att försvara, eller ens förstå. Det blev tvärtom. 


Att våra politiker både lokalt, regionalt men även på riksnivå inte sett det komma, varit naiva eller rädda för diverse partipiskor, skamkort, rasistkort eller bara för sanningen, är vi nu allt mer medvetna om. Det kan ju vara en del av förklaringen till att landet befinner sig i ett allt mer prekärt läge. Det i utlandet beskrivet som "den svenska situationen" "det svenska läget" och liknande.

Men så plötsligt händer det, att någon vågar ta upp en känslig fråga i kommunpolitiken. Någon som vågar säga vad som faktiskt står på spel i framtiden. Nämligen vår frihet.
I Örebro, av alla ställen, har nu en lokalpolitiker i Örebropartiet vid flera tillfällen gått upp i talarstolen och talat om problem. Inte utmaningar utan problem. Som vansinniga kostnader på konstutsmyckningar, som leder till indragen färdtjänst för äldre när det fattas pengar.... och så vidare. Nu senast var det frågan om att tillåta böneutrop i Örebro. Äntligen är det någon som har samma syn på saken som Fattigbonddräng med emfas har hävdat sedan koranstudierna. Det är inte en fråga om ljudbild, det är en symbolisk markering. Att nu tillhör denna byn, staden eller landet islam. Välj lämpligt område som islamiserats. Jag vill nog drista mig till att när islam råder, är friheten inte lika självklar längre.

Men det är väl bäst att denna politiker får säga det själv.


 Nu, ska man inte använda svordomar i talarstolar, så det var ju inte så bra gjort. Men det kanske är lätt hänt i stridens hetta.... Fattigbonddräng har hört värre påhopp på kommunfullmäktigemöten i den kommun han har sina bopålar nedslagna i, än att någon skulle vara sjuk, Där beskrivs ibland politiska motståndare som någon man spyr åt eller att de är slemmiga amöbor. Sedan kan man ju alltid diskutera om amöbor endast är något negativt....
Fattigbonddräng delar inte alla idéer och förslag som Örebropartiet har, men mycket av det som de tagit upp är sånt som Fattigbonddräng har en samsyn med. Ofta förekommer något så ovanligt som vanligt sunt förnuft. När försvann det från politiken egentligen? Eller har det någonsin funnits där?

Att det finns någon, som vågar lyfta det som frågan med böneutrop egentligen handlar om är ett steg i rätt riktning. Sedan kan man tycka olika om saken. Fast det ger lite hopp om att rädslan för de jobbiga frågorna om islamismens konsekvenser kanske börjar minska. Bara att yrka bifall på en motion från SD är modigt gjort. Även om det verkar vara landets största parti för tillfället så är beröringsskräcken överhängande oavsett frågeställning eller ämne. Kanske är det dags att flytta till Örebro och lägga sin röst på Markus Allard, eller kan man hoppas på en spridning av Örebropartiet till övriga 289 kommuner i landet...

Hur framtiden kommer att bli är svårt att sia om, men spännande kommer det nog att bli. Kanske lite onödigt spännande.
//Fattigbonddräng

10 kommentarer:

 1. Mycket av det som står i koranen står också i den kristna bibeln. Jag hade mycket nöje av att läsa AJ. Jacobs bok "The Year of Living Biblically" . Rekommenderas. Författaren bestämmer sig för att följa alla bestämmelser i bibeln under ett år. Hans berättelse är underhållande och tankeväckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Daniel.
   Det kanske det gör... men mycket kan jag inte minnas att det var. Vilken sura, eller suror tänker du på? Det är några år sedan jag läste någon av dessa "bästsellers". Så kom gärna med några exempel.
   Tack för boktipset, ska se om biblioteket har den. Kunde vara lämplig sysselsättning om kvällarna när det vankas jobb i Skånelandet snart igen. Ser fram emot läsningen.
   Bara tio guds bud kan ju vara en prövning för de flesta av oss, även om vi givetvis försöker efter bästa förmåga.

   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Jag tycker du ska läsa lite i Bibeln med. Börja med Tredje Moseboken kapitel 24. Efter det tycker jag du läser hela Gamla testamentet av Bibeln. Det finns exremister hos våran kristna kultur med. Ps: SD är ett popularistiskt Högerparti Mvh Mats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mats.
   Jag har läst GT, visserligen väldigt länge sedan när jag skulle konfirmeras i tidiga tonåren. Men jag vill minnas att det var ett väldigt krigande kors och tvärs. Utdrivning av folkslag och utrotande av hela raser och släkten, just släkten tror jag var viktigt. Så det gjorde inte Fattigbonddräng imponerad av Gud, eftersom de olika kungarna som styrde skyllde på honom. Det som möjligen kunde imponera lite var hur gamla de blev innan de dog, åtta hundra år preciserat antal månader och exakt antal dagar angavs ofta, vilket verkade vara väldigt länga liv.
   GT utspelade sig väl från tidernas begynnelse med varde ljus till ungefär Jesus födelse. Väldigt länge sedan och ganska långt borta från de nordiska breddgraderna... Så vi kanske inte ska ta på oss någon arvsynd för det som skedde där och då men var och en gör som den vill. Asatrons vanföreställningar kanske ligger närmare att skambelägga oss nordbor med? Fast jag vill bestämt hävda min oskuld till deras härjningar och göra ett förtydligande om någon trott något annat.
   Fattigbonddräng vill absolut inte få tillbaka det samhällsskick som rådde under GT, NT eller vikingatid. Visserligen är jag gnällig, men jämförelse tillfreds med dagens ordning jämte medeltiden och äldre...Till skillnad från våra korantrogna läsare som vill införa det statsskick som beskrivs enligt koranen och gissningsvis backa några tusen år från dagens teologi. Nyans är väl vad jag kan läsa ut villiga att införa sharialagar enligt koranens lära. Det är väl det enda parti som har som ideologi att följa en gammal bok- Inte ens KD är väl så inskränkt.
   Det kunde vara intressant om du kunde ge exempel på kristna självmordsbombare eller menar du gamla synder igen, med korsriddare, häxbränningar och liknande. Inget någon förespråkar idag vad jag hört om, även om det skedde i religionens goda minne.

   SD och övriga partier får du placera hur du vill! De flesta diagramritande politiska kommentatorer i media, brukar allt mer placera dem ganska till mitten, men rätt högt upp på den nya norr söder linjen. Att de är populistiska har jag inga synpunkter på, tar man upp populära frågor, eller lågt hängande frukter som folk känner igen från sin egen vardag så blir man populär. Jag menar mest om SD skulle lägga ett förslag som skulle lösa vilket problem som helst, där expertisen ropar halleluja och bedyrar att problemen verkligen skulle lösas. Så kommer övriga partier ändå att rösta ner det av princip. Möjligen sedan skriva om det lite och återkomma med det som ett eget förslag. Beröringsskräcken är fortsatt stark, även om den möjligen börjat minska från M och KD.

   Tack för din kommentar, det blev kanske ett lite långt svar.
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Att tro att alla muslimer är troende är som att tro att alla kristna är det, dvs dumt! Att ha förutfattade meningar om människor baserat på deras härkomst/hudfärg är inget annat än rasism. Det jag inte alls begriper är hur en kan hata människor så mycket att en är beredd att sälja ut vår demokrati och yttrandefrihet. Om du inte förstår de underliggande skälen till ett visst agerande och vilket det långsiktiga målet är borde du tänka liye till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Vem som tror att alla muslimer är troende vet jag inte.
   Hur det kan vara att sälja ut demokratin och yttrandefriheten genom att INTE förespråka islamska lagar förstår jag inte riktigt heller, det skulle snarare leda till betydligt mindre demokrati och frihet. Så nej jag vill inte att Sverige blir ett muslimskt land.
   Att man inte tycker likadant som någon annan betyder inte att man hatar, man tycker bara olika, vilket är svårt för många att hålla isär. En missuppfattning som ofta klistras på meningsmotståndare, när argumenten tryter och kommer ofta från vänster av någon anledning. Därmed inte sagt att det är så i just detta anonyma fall.

   Menar du alltså att de muslimska länderna är bra exempel på demokrati och frihet? Ge gärna något exempel på ett muslimskt land med demokrati och mänskliga rättigheter. Med tolerans med homosexuella, funktionsnedsatta, andra religioner eller bara oliktänkande.
   Så här i all hast och i denna sena timma kommer jag inte på något land med hederskulturer som sharialagarna står för, som samtidigt får mig att tänka på demokrati och frihet?

   Jag vill påstå att jag förstår målen för islamiseringen, men jag delar dem inte.
   De långsiktiga målen gjordes upp redan i det så kallade Madrid avtalet. Sedan har vi socialdemokraternas överenskommelse med muslimska brödraskapet som ett annat exempel. Men de känner du säkert redan till.

   //Fattigbonddräng

   Radera
 4. Kaske inte igår men väldigt nära nutid.https://www.listor.se/varlden/10-av-varldens-mest-skruvade-sekter/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Det var en brokig blandning av sekter.

   Det finns en bok i min bokhylla av Clas Svahn om sekter, hemliga sällskap och domedagsprofeter...
   Att ledarna får ut pengar, sex och makt över folk är ju ganska tydligt. Men hur följarna låter sig manipuleras och utnyttjas är svårare att begripa. Vi har ju även Knutby sekten i närtid.

   //Fattigbonddräng

   Radera
 5. Förlåt för sent svar. Det jag menar är att det blir nog svårt att förbjuda islam i ett demokratiskt land som Sverige. Vi har ju massa frikyrkor som tolkar bibeln lite olika då måste vi ju förbjuda dom med. Är själv Frälsningssoldat skulle tycka det vore hemskt om det förbjöds att vara det. Men givetvis skall all extrem religion utgörelse som dessutom är olaglig icke få förekomma som vilken brottslighet som helst. Men jag tror på att ett rättvist rättsystem håller dessa grupper tillbaka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym.
   Ingen fara med sena svar, har själv jobbat väldigt mycket senaste dagarna så har inte haft tid med internet. Eftersom det är i en ny tråd så vet jag inte vilken anonym som svaret kommer ifrån, men jag killgissar att en Frälsningssoldat inte drar fram hat och rasistkortet allt för lättvindigt. Att Frälsningsarmén (Som verkligen hjälper de mest utsatta i samhället, åtminstone där Fattigbonddräng bor)skulle förbjudas får nog ses som en omöjlighet med dagens lagstiftning. Hur det skulle se ut i ett islamistiskt kalifat, lämnas till var och en att fundera på. Vi såg ju nyligen hur IS behandlade sina motståndare med avrättningar, tortyr, sexslaveri och allt vad de höll på med.
   Du verkar ha en större tilltro till vårt rättssystem än vad jag klarar att uppbringa. Just den gruppen av brottslingar gick ju nyligen inte att utvisa eller låsa in, på grund av att de är just brottslingar och därmed kunde få straff i sina hemländer. Svenska systemet är en skämt som inte lagför denna typ av brott.
   Våra danska grannar har nyligen uppmärksammat skillnaden mellan våra länders polismyndighetsutövande. Fast med glimten i ögat, som goda grannar alltid ägnar sig åt.
   https://nyheter24.se/nyheter/politik/904670-taet-pa-sandheden-sverige-peter-springare

   Vänligen
   //Fattigbonddräng

   Radera