lördag 21 december 2019

1

Det här var ju kul? Eller... var finns euforin? Det översvallande lyckoruset!
Fattigbonddräng vet inte vart det är, eller varför det inte vill infinna sig.

Förvisso en trevlig insikt, och ett bevis på att det lunkar på så sakta med portföljvärdet. Det är som en lite märklig dans, med ett steg fram, ett halvt tillbaks. Så två steg fram och tre tillbaks. Fyra steg fram och tre tillbaks, ibland lite sidledes för att plötsligt stå still. För att strax rusa rakt fram utan någon märkbar förklaring. Ja det är börsens nycker som beskrivs. Oftast är det rykten på kommande händelser som styr, kommande handelskrig inte pågående. Kommande Brexit inte att Storbritannien redan är utanför EU. Herr Trump twittrar något, Kina köper något eller hotar om att inte köpa något.
Allt påverkar en nervös Mr Market, även om det inte är på riktigt.
En något nervig och ibland dysfunktionell herre, men Fattigbonddräng gillar honom väldigt mycket ändå. Det verkar minsann som att Mr Market även hyser vissa positiva känslor för Fattigbonddräng, ibland. Ett sådant ibland har nu inträffat för senaste veckan har värdet på Fattigbonddrängs aktieinnehav ökat trevligt mycket. Så mycket att den första miljonen i aktievärde passerades med lite marginal i den gångna veckan. Nytt ATH är numera 1 015 840,43 kr som givetvis borde firas på något vis. Men hur? Inte ens den traditionella whiskyn har inmundigats, det blev förvissa en avsmakning av julöl under gårdagskvällen. Men den hade blivit drucken oavsett börsresultat.

Det tog alltså omkring sex år att knåpa ihop en miljon. Ganska lång tid. Men enligt mer erfarna sparare, som har samlat på sig många sådana, så ska det gå fortare och fortare för varje miljon som läggs på hög. Så, om det blir fler så kanske det kan gå fortare framöver. Om uti fall nu Fattigbonddräng fortsätter med det här sparandet, och inte plötsligt klär sig som en vanlig man, besöker staden och rättar in sig i ledet. Men först ska det gå sju torsdagar i veckan innan detta blir verklighet, varför ändra på något som fungerar ganska så bra?

Men ikväll ska Fattigbonddräng besöka barskåpet, hälla upp en skvätt whisky eller två. Regler är ju till för att följas, och då får man ju faktiskt ställa upp. Det är dessutom bara en enda gång som något händer för första gången. Även om värdet kommer att pendla strax över och lite under det där miljonstrecket, så är det något visst med första gången ändå.
Hoppas bara att det ska kännas något snart också...
Om någon skulle ställa frågan i bilden ovan till Fattigbonddräng, skulle han eller hon få samma svar. Fast Fattigbonddräng har två fantastiska kvinnor att tacka för resultatet. Därför skickas en tacksam tanke till dessa kvinnor fru Fattigbonddräng och Pigan som står ut med Fattigbonddräng. Fast Pigan har ju egentligen inget eget val!

Skål på er och naturligtvis tillönskas alla en riktig god jul och ett gott nytt år redan nu, om vi inte hörs av innan dessa jippon.
//Fattigbonddräng

12 kommentarer:

 1. Man ber att få gratulera! En milstolpe helt klart.

  Det var ett tag sedan man kunde läsa om ostbågar, men jag hoppas att den fina kombinationen av ostbågar och whiskey fortfarande praktiseras.

  Tack för fina inlägg under året som gått. God jul och så vidare.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Egon!
   Det äts ostbågar med samma frenesi och njutning fortfarande. De egna odlingarna blev dock fullständigt ödelagda under torkan 2018 så de måste fortfarande köpas in. Under 2019 har dock en ny bättre jord komposteras fram som jag tror mycket på. Så även odlingsexperimenten fortsätter med nya försök under 2020.

   God jul och god fortsättning och det där.
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Grattis! Får hålla med Egon, glöm inte ostbågarna!

  (Jag tycker ju att 0 till 1 miljon på 6 år är rätt snabbt - vi kan inte alla bada i inkomster som Chansar Mest och en del andra)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Daniel!
   Ingen risk för bortglömda ostbågar, (se svar till Egon)
   Alla har olika förutsättningar men även motivationen kan skilja stort. Hur skulle det se ut om alla tjänade som CM? Hyperinflation?
   Hoppas bara han fortsätter sina blogginlägg, även nu när han lyckats bli flykting till annat land.
   God jul, prova gärna ostbågar till glöggen ;)
   //Fattigbonddräng

   Radera
 3. Grattis till den milstolpen!!! Själv har jag haft ett helt magiskt börsår bakom mig. Med bara tre börsdagar kvar kan jag skryta med en 61-%ig ökning bara i år. Vilket är helt ofattbart egentligen. God jul till dig och frun.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rullstolsinvesteraren!
   61% är ju fantastiskt!! Själv är jag sämre än omx30, hamnar strax över 20% så borde kanske gå över till indexfonder istället. Men det är ju inte lika kul, så tokerierna kommer fortsätta i egen regi även framåt tiden.
   Tack för julhälsningen, frun hälsar och vi önskar dig det samma!
   //Fattigbonddräng

   Radera
 4. Grattis till 1:an,bra jobbat :-).I år är det nog många som lyckats,till och med undertecknad som brukar ligga som index.När jag summerade hur mycket depåkonton hade gått upp i år,översteg det hur mycket jag fakturerat på min byggfirma! Brutto.
  Tack för trevliga inlägg. God Jul o Gott nytt år.
  Janne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Janne!
   Grattis till ett bra resultat själv!
   Jag tror att det är första året som jag har koll på som jag inte slår omx30. Ändå känns det rätt ok med över 20% med tanke på vad jag fått på ett sparkonto.
   Tack för vänliga ord, God Jul och Gott Nytt är till dig med, 2020 tar vi nya tag!
   //Fattigbonddräng

   Radera
 5. Skål och grattis till dig! Och samtidigt önskar jag dig en god jul i din smak. Gott nytt börsår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Fru Olsson!
   God jul till dig med, med lite ostbågar så blir det ju en god jul i Fattigbonddrängs smak ;)
   //Fattigbonddräng

   Radera
 6. Stort grattis från PP!
  Ja du har ju kämpat på så det bevisar väl att det lönar sig att vara envis.

  God jul på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack PP!
   Vi gör väl alla så gott vi kan, envishet kan ju hjälpa lite på traven.
   God jul på dig också!
   //Fattigbonddräng

   Radera