tisdag 1 juli 2014

Halvtid 2014


Men, till vad?


Så har juni också avverkats och tiden rusar vidare mot framtiden. Den har lite väl bråttom just nu, och jag tycker den kunde lugna ner sig lite. Men även kanske tiden har några uppsatta mål som den försöker att jaga sig fram till. Vad vet väl en Fattigbonddräng om sådana ting? Blott intet.
Fattigbonddräng har själv satt upp lite mål, inga fotbollsmål även om det ligger i tiden. Utan mål om att kunna få pengar utan någon som helst ansträngning.... Däremot läggs en hel del tid på att försöka begripa den där aktiemarknaden, vilket kan kräva en del "arbete". Fast det får nog gå på nöjeskontot, då det är en roligt och stimulerande verksamhet. Om det leder till större förståelse för marknaden eller inte är dock den stora frågan. Ofta känns det som att ta två steg framåt, och ett tillbaka. Visst, då kommer man framåt. Men ibland är det precis tvärtom och "kunskaperna" reverserar istället. Att fattigbonddräng dessutom inte är bäst i klassen på amerikanska språket, även om han kan hänga med hyfsat. Gör att det ibland får slås rätt mycket i det lilla lexikonet, mest för säkerhets skull. Ett missförstånd i översättningen kan ju bli förödande vid en liten analys. Och ärligt, google översättningar är inte så väldigt bra. Det kanske är en anledning till varför jag inte förstår mig på dessa REIT aktier. Men övning ger färdighet, så det kommer mer och mer. Det vore på sin plats att redan i skolans lågstadium lära ut ekonomiska och företags relaterade ord i engelska undervisningen. Ska något bli krokigt, bör det böjas i tid.

Det har förekommit transaktioner i Fattigbonddrängs ekonomiska liv även i juni månad. Mer än vanligt dessutom, ett flyttande på pengar, betalande av semesterresan, sålda fonder, köpta aktier och betalning av räntan på bolånet och säkert ännu fler transaktioner av skilda slag.
Det sattes in som vanligt 6 100 :- kr på sparkontot. 4000:- kr av dessa användes till aktie köp. Det betalades bolån på 3 271 :- kr, motsvarande 1 090 :- kr/ mån. En alldeles lagom hyra. Semesterresan betalades med 5 000:- kr, vilket blev lägre än budgeterat eftersom en del kunde finansieras med det löpande kassaflödet. Det såldes fonder för 25 779:09 kr ( Ja, örena är viktiga, är man fattig måste allt räknas). Beslutsvåndan över om det blir amortering eller något annat, är för närvarande olidlig. Men tills vidare får de ligga i sparkontot. Summa summarum ser det ut så här.                                 31 maj-14                   30 juni-14
Fonder                    60 110,65 kr              37 297,45 kr
Bank konto            118 473,13kr             138 102,22 kr
Aktieportfölj           143 540,08 kr            150 356,53 kr
                             322 123,86 kr             325 756,20 kr

Trotts alla utgifter ökade summan på sista raden en aning även i juni. Det är alltid lika trevligt när den gör det. Det får gärna fortsätta med det, men med mycket STÖRRE steg....

Idag blir det arbete i skogen, myggen måste ju matas och ett stängsel ska byggas.
// Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar