onsdag 23 juli 2014

Extra stämma i blåbärsskogen!


Efter att Fattigbonddräng varit och nallat lite mycket av den ordinarie utdelning från blåbärsskogen. Kallade ledningen (sambon) idag in till en extra stämma. Det årliga behovet av bär var inte längre säkrat. Ett systematisk och återkommande uttag av bär enligt tallriksmodellen har tagit hårt på lagret. Så vad göra åt den uppkomna situationen? Stämmans alla deltagare bestående av en stycken dräng och en stycken sambo, beslutade enhälligt att göra en extrautdelning för att täcka upp vinterns behov av lagervara. Så några timmar av dagen har Fattigbonddräng återigen haft förmånen att nyttja vår allemansrätt. Så hemkommen efter en ny härlig runda i våra djupa skogar, letar Fattigbonddräng nu efter sin tallrik. Utdelningar ska njutas färska, och som han njuter!!
Kan man hoppas på extra extrautdelning i helgen?
// Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Här ska det plockas bär i helgen. Blåbär är ju bland det godaste och kanske går det även att hitta kantareller.
  Allt gott och lycka till med blåbärsskogsutdelningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En mycket trevlig helgsysselsättning, lycka till med skörden. Fattigbonddräng har inte lyckats hitta några kantareller i blåbärsriset, men det ska finnas enigt rykten. Värmen och torkan har nog fått dem att hålla sig tillbaka.

   Radera
 2. Använder Fattigbonddräng bärplockare eller plockar han för hand? Upplever att just blåbär är knepigt att plocka med plockare då de mosas och det blir ett rejält kladd och massor av bås i hinken. Lingon är ju så mycket enklare att plocka men är förstås inte lika goda!

  Gör sambon blåbärskaka, blåbärsbullar och fryser in? Oj, nu blev det automatiskt så att jag förväntade att hon skulle baka..kanske Fattigbonddräng själv bakar något med bären?

  Själv plockade jag hallon häromdagen en kort bit utanför huset där jag bor, nästan en halvliter blev det och allt åts upp
  direkt.

  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han plockar med fingrarna, numera. Det blir inte så mycket rensning när man kommer hem då. Det har börjat komma lingon också, så om tiden räcker till blir det nog en lingonrunda snart. Då kanske plockaren får följa med på prov.

   Bakningen står sambon för, det mesta fryses in för senare användning. Värmen just nu lockar inte till bakning. Det händer att Fattigbonddräng bakar, men aldrig kakor med sylt i. Sylt skall inte "ugnas". Blåbärspaj är ett undantag som bekräftar regeln, men kan inte jämföras med färska bär. det händer att Fattigbonddräng bakar, även om det är länge sedan. Tiden räcker inte till, men när den gör det bakas det enkla sorter som drömmar,kolakakor och bondkakor.

   Hallon har vi också fått utdelning av, men det är helt och hållet sambon som har innehavet av denna aktie. Utdelningen har infunnit sig när Fattigbonddräng har ägnat sig åt ladugårdsnöjen. Han måste ju kunna roa sig lite också.

   Radera