måndag 31 mars 2014

Mars rapportenMars (Tack för hjälpen S)

Detta är ingen rapport från planeten mars, Fattigbonddräng är inte uttagen till projektet för att befolka denna planet. Det är inte så konstigt med tanke på att han inte ens sökt en plats. Men lite agriala kunskaper kanske kan vara viktiga om det nu ska odlas mat för självförsörjning. Något som svenska politiker sedan länge har gett upp ambitionen om i vårt land. Det var lite andra tongångar under och strax efter de stora krigen. Det är en kittlande tanke att kolonisera en helt ny planet, men jag skulle nog vilja ha returbiljetten säkrad. Om uti fall att det inte blir som man har tänkt. Men Fattigbonddräng är nog för bekväm,feg och för gammal för sådana äventyr. Dessutom vill han inte medverka i tv-såpor vilket det tydligen ska vara som finansierar projektet..
minimalistiskt, nästan ett måste här


Den ekonomiska mars rapporten innehåller följande händelser. Insatta nya pengar var enligt plan 6 100:- kr. Betalt lånet för kvartalet 3 200:- kr. Till aktieköp 4 000:- kr. Det ekonomiska läget blev som följer.


                                28 feb -14                   31 mar-14
Fonder                    59 854,58 kr              59 102,03 kr
Bank konton            95 373,13 kr              94 273,13 kr
Aktieportfölj           111 258,69 kr            113 321,21 kr
                             266 486,69 kr            266 606,37 kr

Fattigbonddrängs spargris blev alltså magrare under mars månad, men det var i linje med budget och helt förväntat eftersom bolånet betalas kvartalsvis. Räknar man bort bolånekostnaden så kan man hitta ett litet plus även för mars i bankkontona. Fonderna är en allt mindre intressant företeelse, sedan årsskiftet har de visserligen ökad med ca 1 600:- kr. Men något bör göras, är dock inte säker på vilket sätt det skall göras på ännu. Aktieportföljen backar om man räknar bort månadens insättning, men jag tittar inte på värdet så mycket än. Portföljen är under uppbyggnad och priserna får gärna backa lite på innehaven så jag kan fylla på till trevligare nivåer. PA-Resources tog ett skutt upp idag med 9,8% men det är ett högt hopp upp till Fattigbonddrängs sälj nivå. Ska det hinnas nå dit i år, är frågan.

Var nu på er vakt inför morgondagen, man vet inte vilka spratt omgivningen vill utsätta en för.
// Fattigbonddräng2 kommentarer:

 1. Jag tror du lyckats få Jupiter på bild...

  Några planer på april-skämt? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du rätt i, Det var lite svårt att ställa in kameran på det avståndet... Man kan tydligen inte lita på googels bildsök... (Mars den "röda planeten") Ska göra om och göra rätt. Tackar för hjälpen.Inga planerade aprilskämt än, men detta blev ju nästan ett!

   Radera