onsdag 26 mars 2014

Inköp TeliaSonera


Det blev till att prova den nya strategin, Fattigbonddräng kunde inte hålla fingrarna borta från att trycka på köpknappen igår. Det resulterade i att pigan nu får ytterligare ett jobb att sköta om och leverera lönen till Fattigbonddräng. Den lär visst redan komma 10:e april. Det kan ju förväntas att aktiekursen sjunker motsvarande utdelning efter det, så eventuellt tankas det på med fler aktier i bolaget nästa månad. Telia Sonera behöver nog ingen större presentation utan de flesta vet nog vad de sysslar med. Mutor och liknande, ibland telefoni och sånt där internetande också. Enligt diverse forum har många som analyserar aktien varnat för att köpa den, för att sedan själva köpa ganska rejäla poster. Man är sig själv närmast, prata ner priset och sedan köpa själv.
Med tanke på mutor och andra otrevligheter så verkar PA-Resources påverkas av Gunvors misstänkta kopplingar med Rysslands president Putin. Fast det dementeras förstås, men rykten är envisa och påverkar så klart mr Market. Aktien går ner i källaren och verkar inte vilja komma fram i ljuset. Fattigbonddräng hade förväntat sig ett sakta, men ändå ökande pris under 2014. Det är mycket som gjorts rätt i bolaget, ändå kan det tydligen bli fel. Här kommer jag inte fylla på mer, i detta mitt undervisningsbolag. Det får vara kvar tills mitt säljpris uppnås eller tills likvidation.

// Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Hej Fattig Bonddräng, själv äger jag Tele2 och Millicom (den första som kassako och den andra för tillväxten) Telia var också på köplistan tidigare men föll på målsnören. En portföljrelaterad fråga är att jag ser att du har Skånska Energi AB i din portfölj, jag har också så smått tittat på bolaget och skulle vilja veta hur du tänker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej frivid42! och välkommen hit. Jag tänkte nog ungefär såhär. Min lilla portfölj är under uppbyggnad, och jag ville in i fler branscher. Energi saknades så jag letade sådana bolag. Som småföretagare själv så dras jag omedvetet till de mindre. Men det är ju även ett skuldfritt bolag. De har utdelning ca 4,5%. Inlåsning av kunderna till viss del. Geoenergin verkar spännande. Sedan finns osäkerheten att de bara varit ca 2 år på First North men där finns statistik längre tillbaka än så. Har för mig att de startade redan tidigt 1900-tal? Även ägarbilden känns bra. Jag förväntar mig ingen börsraket här, håller de i utdelningarna stannar jag kvar länge. Och så är det närmare för mig till skåne än Stockholm om jag skulle få för mig att åka på årsstämman någon gång. Detta är vad jag kommer ihåg fritt ur minnet. Jo jag är även ganska nöjd med att de inte har några kärnkraftsverk, tycker bättre om sol och vatten.
   Jag har tittat på din blogg innan, och det gav mersmak. Tror nog att du kan lära mig en hel del, jag har bara hållit på något år så min erfarenhet är mycket begränsad. Lycka till med dina mål, jag tror du/ni lyckas nå dem. Själv började jag allt för sent.

   Radera