torsdag 6 januari 2022

Operation rädda ostbågen


 Nu har det varit lite tyst här på bloggen ett tag igen. Den här gången beror det mest på ett uppdrag som Fattigbonddräng fick äran att utföra av självaste tomtemor. Vi var ju många ekonomibloggare som blev involverade i att rädda julen när den blev stulen av ett gäng vidriga individer, individer som har svårt att se att människor kan ta ansvar själva för sina liv, och skaffa sig ett tryggare och rikare sådant. Rikare behöver inte innefatta kapital, utan kan även vara livsstilsmässigt. Dessa avfällingar till skurkar vill ju att alla ska ha det lika dåligt, oaktat egen insatts eller ansvar. Endast den egna eliten skall favoriseras i deras samhällsordning, och då finns inga begränsningar i lyx och överflöd. Men när julen väl var räddad hade Fattigbonddrängs resa just bara tagit sin början..... , det går att läsa om denna rädda julen operation här hos Procentpanik, ifall någon missat den. För Fattigbonddräng del så fortsatte det så här...

... när Fattigbonddräng med hjälp av de fyra nyligen tilldelade sönerna, utan några problem lagat punkteringen på den stolta dragaren så sattes kurs mot närmaste Post Nord kontor. kontor är väl för all del att ta i, det var som vanligt outsourcat till den lokala Ica handlaren.  En snabb sökning på nätet över fraktkostnader av en halvpall (större utrymme kräver inte djurskyddslagen för transport av den typ av odjur som transporten avser) borde gå på mellan 6-10 tusen kronor att få levererad till Nordkorea. En väldigt billig peng för att bli av med denna hmmm last för landet. Men när fraktsedlar och eventuell tulldeklaration skulle skrivas, märktes att det blev konstig stämning i lokalen. Någon lokalt engagerat fackombud, uppehöll sig allt närmare händelsernas centrum. Det började pipa inkommande sms lite varstans hos de anställda i butiken och Fattigbonddrängs lilla grupp insåg att de röda redan insett vad som vara på väg att hända med deras ekonomiskt inkompetenta taleskvinna, och att ett fritagningsförsök var nära förestående. När dessutom priset om 500 kronor för transport presenterades, stod det klart att det knappt skulle räcka att betala återsändning till Stockholm och riksdagshuset, eller riskhuset som Fattigbonddräng tycker det borde heta för där fattas massa beslut som innebär en risk för landets säkerhet. Nu gällde det att handla snabbt och handlingskraftigt. Fattigbonddräng gav signal till Snålgrisen att genast gå ut och göra klart för snabb avfärd. Atlas och Krösus lyfte snabbt ut lådan till vagnen igen, medans Petrusko gjorde en avledande manöver genom högljudda beklaganden över att det inte fanns senaste nummer av veckans affärer tillgängligt och att det var skandal och ren och skär kommunistpropaganda att utesluta den typen av litteratur. Detta hejdade de hjärntvättade röda tillräckligt för att Fattigbonddräng skulle kunna luta sig in över disken, trycka på överfallslarmet och en bur av skottsäkert glas föll ner och stängde in tre av de röda. Tanken är ju att skydda den kassa personalen (medveten särskrivning) men nu fångade dem istället. En utmärkt trygg förvaring och de kunde inte längre förhindra vår flykt. Petrusko hade nu fått tag i ett nummer av styggelse tidskriften  "flamman" som han satte eld på med hjälp av en från butiken lånad tändare. När den började göra rätt för sitt namn höll han upp den mot en brandvarnare, snart göd brandlarmet i lokalen och sprinklersystemet satte igång. De två kvarvarande ur personalen blev nu fullständigt handlingsförlamade, så det var bara att lugnt promenera ut ur butiken till den väntande trygga traktorn. Det blev till att ta småvägar för att slippa möta blåljusen och behöva ta till tveksamma bortförklaringar. 

Fattigbonddrängs lilla grupp var nu tillbaka på ruta ett, dessutom var det röda laget tydligen inte överförtjusta i idén att skicka ostbågsUlla till sitt älskade paradis. De borde ju egentligen vara glada för hennes skull, men den där ideologin  och dess tillbedjare är inte precis kända för sitt logiska tänkande. En ny plan var nödvändig, vi hade ju lovat tomtemor och resten av julräddarna att fullfölja Snålgrisens förslag även om Fattigbonddräng själv hade en i hans tycke bättre idé, för att hämnas hennes brott samt hot mot hans älskade ostbågar. Kärringen skulle till NordKorea om vi så skulle släpa dit henne själva bit för bit. Dessutom genom att verka utan att synas, förutom vid några väl valda tillfällen.

Ringrostig, men med en tämligen omfattande militär utbildning satte nu Fattigbonddräng igång och väckte upp gamla kontakter sedan incidentberedskapskontraktens tidervarv. Plan B,C D, E och F gjordes upp och fem likadana lådor tillverkades och delades upp mellan deltagarna i Fattigbonddrängs gäng. Fattigbonddräng tog naturligtvis plan F, den skarpa lådan som skulle hela vägen till Kim  Jon-Un. Fattigbonddräng tänker inte redogöra för övriga deltagares heroiska insatser och vilka strapatser de behövde genomlida för att uppehålla de röda styrkorna från själva F lådan, det för de själva göra om de har intresse för att redogöra för det. Men så mycket kan ju avslöjas som att en låda tog sig öster ut via Åland till Baltstaterna och vidare... En styrde mot Norge, två tog mot Danmark och delade sig sedan över Europa i en märklig katt och råtta lek. Utan dessa för de röda förvillande åtgärder hade F lådan inte kommit så lindrigt undan som den gjorde. Lite hjälp togs genom att Chansa Mest som nu skaffat sig betrodda bekantskaper i södra Frankrike. Men den avgörande fraktlösningen blev till slut möjlig med hjälp av och tack vare "världens sämsta pensionär" Lundaluppen. Denna Master bland ekonomibloggare som med insyn i fraktbolaget Mearsk blev en nyckelspelare i operation Rädda ostbågen. Lundaluppen är ju mån om sin anonymitet, så ingen var bättre att anförtro sig åt, och Fattigbonddräng blev tvungen att lita på att någon annan skulle göra de fundamentala undersökningarna och utvärderar risk/revard. Men Fattigbonddräng kunde inte känna sig mer trygg i resultatet av analysen från en mästare.  

För att inte tråka ut eventuella läsare som orkat läsa ändan hit, och framförallt för att inte avslöja några  mycket hemliga militära operativa skeenden så avslöjas inga detaljer om Rädda ostbågen. Inte mer än att de som följt med i media, kanske sett notiser om att Syd Korea gjort observationer i den välbevakade och minerade zon som löper mellan Nord och Syd Korea. Detta var de väl valda tillfällen som Fattigbonddräng gjorde sig synlig för Syd Koreanerna. Tanken här var att det är bättre att en nästan vänligt sinnad stat har vetskap över att något händer, än en vidrig kommunistisk diktatur får upp ett spår. Det blir som en liten försäkring om, att om allt skiter sig så kanske någon ställer frågor till Nord. Vilket också gjordes men då var redan Fattigbonddräng på väg hem. Fattigbonddräng kan dock meddela att han har aldrig sett en så rädd liten lort till människa som ostbågsUlla när vi tog oss igenom denna zon. Möjligtvis endast slaget av när hon insåg att hon skulle bli kvarlämnad i sitt utopiskt ideologiska paradis när vi var framme. All den röda färgen var borta från kinderna, och en blekare figur går inte att föreställa sig., Gollum i sagan om ringen är en riktigt skönhet i gämförelse.

Här borde sagan slutat, och alla kunde leva vidare i sina små lyckliga liv. Men nu kommer rapporter om att Nordkorea har skjutit iväg en ballistisk missil.  Fattigbonddräng har farhågor, och viss militär information om att det verkar som Kim Jong-Un inte uppskattat presenten från ett land i norr. Att han beordrade sina generaler att skjuta ut henne ur landet för att hon gör mer nytta för honom genom att söndra i väst istället för att njuta av livet i kommunisternas högborg. 
Så tyvärr verkar det som att operation Rädda ostbågen förvisso lyckades men att vi snart får se fanskapet stå och mässa om högre skatter och ökade bidrag till allt och alla i riskhuset snart igen... 
Nästa gång denna styggelse till människa ställer till med liknande oreda som att stjäla julen, eller hota ostbågsfredagarna kommer Fattigbonddräng inte att vara lika tillmötesgående med liknande välvilliga "straff" som en något blödig Snålgris klämde fram påverkad av god julkänsla. Nästa gång tänker Fattigbonddräng använda den så effektiva och populära metoden tyst diplomati. Väldigt tyst kommer han att vara om vad som händer med henne då... Ernst kommer det också att vara tyst om men vi skulle slippa se honom i fler tv produktioner...

Nu har Fattigbonddräng vilat upp sig något från detta äventyr och snart kommer rapport över december och hela 2021, ingen munter läsning om man jämför sig med andra. Tur man inte gör det utan nöjer sig med det lilla och att Pigan sköter sig som vanligt.

God fortsättning på er

//Fattigbonddräng

5 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha. Underbart inlägg! Ser fram emot årssammanställningen så vi kam ta med den i vår sammanställning över alla bloggares årskrönikor.

   Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier


   Radera
  2. Hej Aktiepappa!
   Tack.
   Den kommer jag jobbar på den, den kommer även om resultatet är bedrövligt .. men just denna helg är det jobba, äta sova som gäller.

   Mvh
   //fattigbonddräng

   Radera
 2. Ha ha, ja du hade en tung uppgift att utföra och jag förstår att det inte funnits någon tid att blogga! Men herre jösses vad jag skrattade! så skönt att veta att du tar hand om "problemet"

  Mvh // PP

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej PP!
   Tungt, var det förvisso. Men samtidigt är ju vissa jobb så viktiga att man inte kan överlåta dem på andra. De måste bli bra, och då får man göra dem själv...men inte vara rädd att ta hjälp där det behövs.
   Kul att kunna ge lite skoj tillbaks, och tack för julsagan och förtroendet att ingå i den.

   Ha det gott.
   //Fattigbonddräng

   Radera