tisdag 23 oktober 2018

Okända regioner, var ligger dom?

Fattas några bitar?
Detta får bli ett helt och hållet oekonomiskt inlägg. Blogger tillhandahåller ju en massa statistik om läsare på bloggen. Inte enbart antal sidvisningar utan även vilka länder eller regioner läsarna befinner sig i när de läser på en blogg. Fattigbonddräng brukar väldigt sällan titta på denna sida som kallas statistik, för han vet inte riktigt vad han ska ha informationen till. Men nyligen gjorde Fattigbonddräng ett besök i statistikens värld.

Här finns bland annat statistik över vilka länder som besökarna kommer ifrån eller befinner sig i snarare. Inte helt otippat är de flesta från Sverige, men vårt kära grannland Danmark innehar stundtals förstaplatsen. Vilket Fattigbonddräng tycker är väldigt trevligt då han gillar dansk kultur och politik. Dessa bägge länder är det ju inte så svårt att placera på världskartan, inte heller med de länder där det förekommer färre besök ifrån.  Som Ryssland, Vietnam, Norge, Sudan osv... Inga konstigheter, är man osäker går det bra att googla eller för oss lite äldre slå upp i en kartbok.

Året är 2018, Fattigbonddräng har nog trott att de flesta platser på den här planeten är kända, utforskade och kartlagda. Visst kan det finnas någon enstaka liten plätt där ingen människa har traskat omkring, något grottsystem som inte är fullt undersökt och havsbottnar ingen besökt. Men varför skulle någon läsa bloggar från dessa exotiska platser? Likt förbenat har Fattigbonddräng läsare från okända regioner.
Var kan dessa ligga? Är det möjligtvis någon astronaut från rymdstationen ISS som av oförklarlig anledning klickat sig fel från rymden? Fast rymdstationen är ju inte direkt okänd. Eller är det alla dessa internetsurfare som använder sig av det som kallas darknet, som börjat kontrollera Fattigbonddrängs förehavanden? Eller är det så enkelt som att det faktiskt finns regioner på planeten som inte är upptäckta, regioner med uppkopplingsmöjligheter till internet..... Ett oupptäckt folkslag som i smyg betraktar och utforskar oss, alla andra i de kända regionerna? Eller kan det vara utomjordingar som försöker förstå sig på oss människor, då har de tittat på fel person för att få en vettig bild av mänskligheten. Det kan ju även vara någon hemlig organisation som med dold övervakning granskar kritiker till sosseriet. Spännande kan det ju bli.

Tills det att någon alien tar kontakt, så kanske någon läsare/bloggare vet var dessa okända regioner är, för någonstans bör ju läsaren befinna sig. Går det att investera i okända regioner? Kanske tillräckligt exotiskt för bloggaren Gustav att titta på?

Nej Blogger svarar som vanligt inte på frågor man ställer till dem.

//Fattigbonddräng

3 kommentarer:

 1. Haha, här fick man ju sig ett gott skratt. Som lite mer insatt i statistikens värld så håller jag det som troligt att besökarna ifråga surfar inkognito. Något man kan välja att göra genom att knäppa fingrarna lite skickligt :).

  Du kanske kan investera i inkognito-land på något sätt? Vi får fundera på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej 10årsplanen!
   Tack för kommentaren, jag har sett den möjligheten men inte riktigt förstått varför jag skulle behöva den om jag inte håller på med oegentligheter som behöver mörkas. Det finns det väl ändå inte några läsare här som gör....? Eller de kanske bara är lite blyga?
   Jag misstänker starkt att du har rätt, men hoppas ändå på kontakt från någon okänd rymdbo.

   //Fattigbonddräng

   Radera
  2. Hej Igen..
   Tänkte på en grej till. Om man lyckas investera inkognito kanske man kan slippa undan skatt i alla dess former. Verkligen något som skulle snabba på tillväxten i portföljen. Fast då kanske inte bolagen vet vart de ska skicka utdelningarna heller, alltid finns det någon hake!
   //Fattigbonddräng

   Radera