lördag 20 oktober 2018

Fattigbonddräng köper och köper


Fattigbonddräng brukar som namnet tyder på som regel inte ha så mycket penningar att röra sig med. Men inga regler utan undantag och oktober 2018 har varit ett sådant undantag. Månadspengens vanliga summa på 6 000:- kr till aktieköp gick ju åt tämligen omgående, som brukligt och alltid. Månadens ordinarie köp blev som följer. 19 st NCC B           för   2 920:- kr  153,30 kr / aktie
 16 st Swedbank A   för  3 198:- kr   199,40 kr / aktie

Med dessa köp så var det tänkt att det skulle räcka med inköp för månaden. Denna blogg är ju tänkt som en sparblogg inte en köpblogg. Men det blir ju nästan aldrig som man tänkt, ibland blir det ju bättre på ett annat vis.

Efter att ha tappat förtroendet för ledningen i ett av portföljbolaget, och det finns köp och sälj regler att förhålla sig till, om man vill. Så ville Fattigbonddräng följa regelverket och sålde av aktierna i bolaget. Detta fick som följd att det plötsligt fanns en del pengar som var fullständigt inaktiva. Fattigbonddräng tycker inte om inaktivitet, varken från chefer, kunder eller kollegor men framför allt inte från pengar. Så dessa sattes i arbete enligt följande.

120 st Swedbank A        för 23 510:- kr    195,43 kr / aktie
366 st NCC B                för 50 028:- kr    136,50 kr / aktie
  20 st SKF B                 för   3 078:- kr    153,50 kr / aktie
  95 st Telia Company   för   3 752:- kr       39,40 kr / aktie

Med detta får det minsann vara med inköp för oktober, för nu är ju kassan tom igen. Bara svenska lite tråkiga aktier blev köpta under månaden, men den svenska kronan har tappat en hel del i värdering gentemot de utländska varianterna. Därmed känns det lite dyrt att handla i utlandet, men desto trevligare med utdelningar från de osvenska bolagen. Detta kommer med stor sannolikhet inte att förhindra utlandsköp i november när månadspengen trillat in.

Portföljvärdet har tagit en riktning söder ut de senaste veckorna och har tappat i värde runt 60 000:- kronor. Detta är inget som på något vis påverkar hur Fattigbonddräng kommer att agera framöver. Det kommer sättas in månadspeng varje månad även i framtiden, och utdelningarna kommer att återinvesteras precis som det passar Fattigbonddräng i stundens ingivelse. Vart den än för honom.

Ostbågarna är slut, men lite lördagsgodis finns kvar i skålen. Så nu fortsätter helgen sin lugna gång. Tänkte avsluta med lite om den av Saudiarabien mördade "journalisten", som visat sig vara en hög representant för Muslimska Brödraskapet och en förespråkare för att föra kampen för ett globalt Islam medelst metoden självmordsbombare. Ingen anledning att tortera ihjäl någon för det, det borde gå att lösa med humanare metoder så klart. Men märkligt att ingen svensk press tar upp kopplingen.... eller svetsaren har kanske sagt att det inte är okay, utan han vill väl äta sin korv i lugn och ro tillsammans  med sina kompisbröder. Det var vad som tänktes tas upp som avslutning. Men inte, eller gjorde jag det? Fast bara lite.

Fortsätt nu ha en trevlig helg.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Lite förvånande ändå att Saudiaraberna väljer att tortera ihjäl en islamist, eller?
  /M

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej M.
   Kanske inte med tanke på den kritik han riktat mot de styrande. Alla är inte överens om hur ismen ska spridas. De verkar vara väldigt måna om att statuera avskräckande exempel. Först visste de ju inte vad som hänt med honom.... nu har de vad jag kan förstå erkänt. Men om hela sanningen någon gång blir offentlig är nog mer tveksamt. Att tortera ihjäl någon överhuvud taget verkar vara lite medeltida tillvägagångssätt, men det är kanske bara olika seder.
   //Fattigbonddräng

   Radera