lördag 6 oktober 2018

Ny månad igen!!

Fattigbonddräng försökte försena det att hända genom att fly landet en vecka. Men inte heller det hjälpte, tiden lunkar på i sin egen takt likt förbenat. Så det blev till att försöka få tag på slutkurser och saldon på innehaven ända borta ifrån främmande land. Nu var ju tanken att ha semester, och ännu en gång testa hur portföljbolaget TUI sköter sig och tar hand om sina kunder, resenärerna. Det gör dom inte, kan meddelas. Men det får bli ett anat inlägg, efter att klagomål har landat där de ska, och svar förhoppningsvis har återkommit. Fattigbonddräng med fru har alltså varit på semester, då lämnas maskinapparaten datorn hemma för att just släppa det vardagliga och ge sig ut på andra äventyrligheter. Detta gav vid handen ett fipplade och pillande med mobiltelefonen och dess lilla skärm för att kunna få fatt på hur portföljvärdet såg ut vid septembers utgång.
Resultatet av detta idoga pysslande kan beskådas i sin helhet på sidan portföljen ovan, och som snabbsummering här under.

                                   31 aug -18              30 sept -18 
Bank konto                90 228,57 kr            91 228,57 kr
Aktieportfölj             850 393,00  kr         908 432,35 kr
Kapital 1                  940 621,57 kr          999 660,92 kr

Ytterligare en whiskynivå är således uppnådd, och firandet sker i skrivande stund. För inte kan väl lite utlandsdrickande räknas som godkänt firande. Den uppkomna situationen skylls som vanligt på bolaget Aker, men även uppköpsbuden på Skånska Energi påverkar värdet positivt. Detta var även innan Kraftringen gav sig in i budgivningen och höjde till 80:- kr / aktie. Vilket med största sannolikhet nu råkar stämma på pricken med vad ledningen för företaget tycker att bolagsvärdet är, tills någon presumtiv köpare råkar nämna en ny siffra. Detta ryggradslösa beteende av ledningen har gjort att Fattigbonddräng visserligen fortfarande tror på företaget men fullständigt tappat förtroendet för ledningen. De måste bort oavsett om bolaget säljs eller inte. Kraftringen har ju en fungerande och stark egen ledning, så det är nästan frestande att anta deras anbud med förhoppning att de sparkar ut dessa inkompetenta individer. Men någon sådan garanti har Fattigbonddräng inte lyckats se någonstans i erbjudandet, så det får nog vara även denna gång. Buregård har ju lämnat sin plats, en viss insikt om sitt klavertramp med att acceptera ett bud redan på 60:- kr nivån. Symbolvärdet säger väl allt.

Inköpen i september har varit följande
35 st TUI                       5 838:- kr
  4 st Skånska Energi       245:- kr
  8 st Moment Group       169:- kr

Utdelningarna har varit väldigt sparsamma och består enbart av NWHU med summan 136,15 kr, och lekportföljen med 18,75 kr. Pengar det också, fast inget som gör det möjligt att sluta jobba riktigt än. Men kommer tid kommer råd, och arbetet på portföljen fortsätter.

Något som även verkar vara svårt att få till är en ny regering. Vi får tyvärr fortfarande dras med det gamla sosseristyret ett tag till. En viss risk finns för en förlängning i ytterligare fyra år. För nyval tror Fattigbonddräng inte att de vågar sig på, en stor risk att mp åker ur riksdagen vilket ger ett nytt läge för (mot) sosseriet som följd.

Även om det politiska läget i konungariket Sverige är ett problem, förlåt en utmaning menar jag. Så finns faktiskt ännu värre förslag på gång från FN. Om detta är sant, på riktigt  eller falska nyheter har Fattigbonddräng inte lyckas ta in så här inledningsvis, men om någon mer begåvad läsare vet något så tipsa gärna eller kom med information. Följ denna icke länk ( man får visst snart inte länka längre när storebrors nya lagar börjar gälla vid årsskiftet). här , här och även här är en icke länk... Heja Ungern, USA och Australien. Men vad säger de i demokratierna Nordkorea, Kina och Ryssland kan det funderas på, förmodligen gnuggar de händerna. För inga större invandringsvågor kommer drabba dem, och de kan lugn stå och titta på när det blir fullständigt kaos i västvärldens länder, med Europa som värst drabbat. Snart kanske vi får se länder som inte bara försöker lämna EU, utan även FN för att kunna värna det egna landets suveränitet. De svenska politikidioterna kommer naturligtvis att nitiskt vara bäst i klassen och följa idiotin till sista kommatecknet, med full fart mot det egna landets undergång. Tyvärr verkar det inte längre räcka med att lämna Sverige för att slippa undan galenskaperna och skapa en tryggad ålderdom. Nu verkar det som vansinnet bara sprider sig över världen. Det verkar snart vara dags att kontakta Elon Musk och höra efter hur det går med planerna på att befolka Mars, och om det finns någon möjlighet att köpa biljett.  TUI lär inte klara av att leverera den typen av resa, detta är oomkullrunkeligt konstaterat efter senaste semesterresan.

Njut nu av det som återstår av helgen, snart lär det vara förbjudet.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Nu har ju röstboskapen gjort sitt så nu är vi bortglömda igen tills nästa val. Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Per Penning!
   Tyvärr har du nog rätt i det, fast helt bortglömda är vi ju dessvärre inte. Vi duger ju fortfarande som skatteunderlag för att finansiera stollarnas vansinniga idéer.
   //Fattigbonddräng

   Radera