torsdag 18 oktober 2018

Följer mina regler

Ut med dig!
Det är bra att ha färdiga regler att förhålla sig till när det gäller aktiehandel. Säkert gäller det även i de flesta sysselsättningar man kan pyssla med. För har man tänkt till lite i förväg hur man vill hantera olika situationer som uppstår så kan man förhoppningsvis också hantera dem när de blir verklighet.

Det är ingen överdrift att påstå att Fattigbonddräng tycker att styrelsen i Skånska Energi har betett sig klantigt, eller på ren Skånska inkompetent. När det gäller hur de hanterat de olika uppköpserbjudanden som erbjudits aktieägarna.

Fattigbonddräng blev lite nyfiken på hur Kraftringen eventuellt tänkte hantera ledningen i Skånska Energi efter ett eventuellt övertagande. Om de tänkte behålla dem eller ens någon i det nya sammanslagna Kraftringen. Det kom ett svar efter andra mejlet, och det var väl skrivet så att vilken politiker som helst skulle bli avundsjuk. Eller för att citera Ann Herbelein. Det är som att svara på frågan "Vad blir det till middag? med mat".
 
Buregård har åtminstone lämnat sin plats, tack för det!  Fler som slutar i bolaget är Krister Ström som varit/är affärsområdeschef för produktion fram till årsskiftet när han övergår till en välförtjänt pensionering. Den största förlusten ser dock Fattigbonddräng består i att Camilla Holmberg har valt att avsluta sin tjänst som kommunikationschef och istället nu återfinns i Kävlinge kommun i motsvarande tjänst. Ett stort grattis till Kävlinge Kommun, och Fattigbonddräng förstår Camillas val och önskar henne lycka till på den nya tjänsten.
Även Pigan har blivit uppsagd på Skånska Energi, helt på initiativ från Fattigbonddräng själv. Hon fick sparken i går enligt regelverket att när Fattigbonddräng tappar förtroendet för ledningen så säljs det. Fattigbonddräng har ännu så länge bara kommit fram till en sälj regel, och den föll ut med full kraft i Skånska Energi.

Man kan alltid fråga sig hur framtiden ser ut för bolaget. Fattigbonddräng har ingen aning, men man kan alltid spekulera. Förmodligen kommer väl Kraftringen att överta bolaget eller bli en ännu större ägare med större inflytande. Om vi ponerar att det inte blir ett uppköp med avnotering som följd misstänker Fattigbonddräng att aktiekursen tämligen omgående återgår till 65:- kronors nivån.
Med även detta i tankarna var det ett enkelt beslut att sälja av de 1 006 aktierna för 80:- kronor styck. Detta fyllde på kassan med 80 411:- kronor efter courtage på 69:- kronor till Avanza. Inköpskostnaden har varit 54 935:- kronor så det som kallas vinst blev då 25 476:- kronor. Under tiden för innehavet har även 6 651:- kronor i utdelningar inkasserats. Eftersom bloggens läsare är av begåvad art, kan de som vill räkna procent själva ha det som en liten hemuppgift. Om Per Bolund (MP) råkar läsa här, så kan han kontakta undertecknad så ska han få hjälp med uträkningen, ingen annan lär behöva hjälp!!

Det mesta av denna kassa har redan handlats upp, det är ju  lite obehagligt och väldigt ovant med massa pengar liggandes helt sysslolösa, så det undviks i största och möjligaste  mån. Även Pigan behöver ju vara fullt sysselsatt, precis som att Fattigbonddrängs portfölj är fullinvesterad mest hela tiden.

Månadspengen är också förbrukad sedan länge, men det får bli ett köpbloggsinlägg om det nästa gång.

Nu blir det långhelg fredag- söndag, med ett eventuellt återbesök på det gamla Skånejobbet, måste ju kontrollera så något funkar i det länet, och träffa lite trevliga skåningar ;)

Visst är det väl köpläge? Eller kanske bara början på en krasch??? Vem vet? Inte jag!!!
//Fattigbonddräng
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar