tisdag 17 januari 2017

Årets första

Då har utdelningarna för året kommit igång, först ut blev Disney och startsumman blev 97,84 kr.Det är väldigt långt kvar till de 15 000:- kr som Fattigbonddräng hoppas att pigan ska leverera under innevarande år. Men det är en början lika god som något.  I och med det så är alltså årets utdelningsmål avslöjat. 15 000:- kronor är nästan tre extra månadsinsättningar.

Lekportföljen har fått sin andra 500 lapp tilldelad, så lekstugan fortsätter. Det gjordes en liten miss angående courtage kostnad när det köptes in bolag från Nordic MTF listan vilket ger courtage på 19:- kr i varje riktning. Det här vet ju Fattigbonddräng egentligen, men det glömdes bort i stridens hetta. Det blev till att hålla lite längre på innehavet för att inte bara Avanza skulle tjäna på handeln, utan att även en fattiglapp fick en del av kakan. Denna kaka delades i två lika stora delar så resultatet blev helt ok ändå. + 4,8%  på två dagars innehav.

Följande bolag har varit delaktiga i lekandet.

Trigon Agri
Seamless Distribution
Free2move Holding
Image systems
H&M

Resultatet för den första månaden är +59:-kr eller 11,8%. Nybörjartur helt klart, ska bli spännande att se hur nästa månad ska matcha det, och hur det hela ska inveckla sig.

Fattigbonddrängs bredbandsleverantör, eller bredband är väl fel ordval men det kallas ju så. Lyckas för närvarande bara att leverera 10% av den hastighet som det betala för. IGEN får väl tilläggas. Det går sakta även vid full (2,0MBit ) hastighet. Mer går inte att få här på landet tydligen. Men vid nuvarande 0,19MBit så kan ni ju gissa hur låååångsamt det går.
Detta med att leverantören skruvar ner hastigheten är ett återkommande problem, förra gången löste de det på två till tre timmar men denna gång är det över dygnet sedan Fattigbonddräng klagade och fortfarande har de inte skruvat på kranen och ökat trycket det minsta. Förstår inte varför de ska strypa flödet med jämna mellanrum. Rör inget när det fungerar AllTele.
Då AllTele är den enda operatören som går att välja i valfrihetens land landsbygd så går det alltså inte heller att byta leverantör. Detta är de mycket medvetna om, så valet är mellan snigeluppkoppling eller ingen uppkoppling alls.... fast just nu är det ungefär samma sak.

Även viasat har Fattigbonddräng varit i luven på, här förbereds ett mer utförligt blogginlägg.
Då vi inte är överens om ifall 301:- kr i månadsavgift är samma sak som gratis.
Tänk vad olika man kan tycka!

Handbolls VM pågår för fullt, någon som vågar sätta upp ett portföljlag?
Fattigbonddräng vågar inte, han fick inga juniorlag att spela hockey emot senast så  därmed utser han sig själv till vinnare där på WO. Hurra, hurra!!

Ta det nu lugnt där ute i vinterlandet.
//Fattigbonddräng

7 kommentarer:

 1. Miss gällande courtage på Nordic MTF...been there, done that;)

  Gött att utdelningarna börjat trilla in!:)

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det härligt att inte vara ensam om sina misstag :)
   Men det är ju bättre att lära sig av andras än att begå alla själv.

   Det är alltid trevlig när det kommer pengar.

   MVH Fattigbonddräng

   Radera
 2. Det är så frustrerande med komunikationerna utanför bygränsen. Hos oss var Telia var den enda leverantören. De tjänar pengar på ingenting. Rapportering cdb och inget internet på dagar. Åkte in till bror i stan. Nu lever vi fiberdrömmen, tack vare duktiga grannar som haft tid att starta förening och allt jobb med det. Glad!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linnea!
   Jo, man känner sig allt lite utstött från samhället när man inte har tillgång till nätet.
   Varken jordbruksverk eller skattmasen har någon empati för att det är svårt att få in rapporteringen i tid heller. Otrevliga förseningsavgifter oaktat orsak.

   Förstår om du är glad över er fiberförening, vi (inte jag då) har hållit på några år med att få alla tillstånd, ansökningar om bidrag och gud vet vad på plats. Men storebror staten har visst dragit ner på sin medverkan (bidragen) och bara mer befolkade områden får hjälp. Det blir mer % anslutna i statistiken på det viset.
   Kommunen satsar visst också för att alla invånare ska få tillgång på fiber, men landsbygden tillhör tydligen inte kommunen om det inte gäller att betala in skatt.

   Njut av ditt fiber, och JA jag är lite avundsjuk!

   Radera
 3. Fint när det rasslar in på kontot.
  Jag har inte fått en enda utdelning än för i år men tröstar mig med att jag sparade in 30 kr när blipp-grejen på bussen var trasig så att jag fick åka gratis. Alltid något :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Det är mysigt!
   Och dina kommer nog snart igång.

   Men som företagare värdesätter jag en utebliven kostnads krona betydligt mer än en på inkomstsidan.
   För att få ihop dina insparade 30:- kr skulle jag behöva fakturera ungefär 100:- kr. Så det gäller att inte släppa iväg kostnaderna...
   Så njut av den gratis åkturen, det skulle jag ha gjort till tusen. Ja eller hundra då!!

   Sköt om dig!

   Radera
  2. Visst är det härligt när blip-grejen inte fungerar på bussen! Värsta kaosbussen blir en prinsess-transport i bästa lyx när det kostar gratis!

   Radera