torsdag 5 januari 2017

Årets första aktieköpFattigbonddrängs månadspeng för aktieköp tog slut redan under årets första börsvecka. Det fylldes på i redan befintliga bolag i portföljen.
Det handlades in 25 st SkånskaEnergi B för 58,25 kr st. Samt 16 st H&M vid kursen 247,70 kr.
H&M fortsätter sin resa söder ut och Fattigbonddräng håller bägge tummarna för att den inte vänder uppåt igen förrän om några månader, så det hinns med att fyllas på med ännu fler aktier.

Ett bolag som däremot är på uppåtgående vad gäller aktiepris är den danska flygplatsen som nu är upp lite över 100% sedan inköp. Det är ju trevligt att titta på sådana siffror, men det innebär ju ett markant motstånd till att köpa mer, det känns dyrt hur man än försöker räkna om sin analys. Den danska kronan värderas ju även ganska mycket över den svenska, säkert med all rätt. Men det ökar bara känslan av högt pris.

Det har inte gjorts några affärer i lekportföljen på hela året utan den är helt likvid för tillfället. Det har fiskats lite i olika grumliga vatten, men inga fiskar har nappat. Den 15:e kommer nästa 500 lapp att sättas in till denna pågående försöksverksamhet.

Efter nattens smäll på fingrarna av Kanadas jvm lag, så får det väl hållas en tumme för ett brons i avslutande matchen mot Ryssland. Fattigbonddräng tar på sig förlusten mot Kanada helt och fullt, och inser att han måste tagit ut fel lagspelare under gådragen. Så det sätts inte upp någon ny för kvällens drabbning utan det överlåts till lagledningen helt och hållet. Det gick ju mycket bättre innan Fattigbonddräng la sig i det där... Men ostbågar blir det, precis som det skall vara!!

Det är visst långhelg igen!! Visst börjar det bli tjatigt?
Men håll ut snart är det vanliga hela veckor ända fram till påsk.
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar