onsdag 4 januari 2017

Småkronorna som aktieportfölj

Det fanns en tid under VM, EM och/eller OS i fotboll som ekobloggarna tävlade om att sammanställa den mest lämpliga uttagningen av bolag som kunde efterliknas vid ett bra fotbollslag. Fattigbonddräng deltog inte i denna trevliga om än något bisarra jämförelse, av den enkla anledning att han kan inte så mycket om just fotboll (heller). Det lilla som fastnat när det gäller denna bollsport har han dock lärt sig av den största mästaren av alla. Nämligen Bob Lindeman, vad mer behöver man kunna än att springa fort och sparka boll??

När våra småkronor nu spelar ishockey, borta i Kanada så väcktes denna ide på nytt i Fattigbonddrängs huvud.
Fattigbonddräng kan lite mer om denna sport än ovan nämnda, även om kunskapen mest består i att äta ostbågar. 
Då det är bättre med två pauser för nödvändig påfyllning än bara en som i fotboll, och där är väl den viktigaste skillnaden?
Förmodligen har  tjatet om kronor av kommentatorerna i tid och otid, gjort så att det blev en naturlig anknytning till ekonomi.

Då det nu är småkronorna som spelar med den äran så tänktes att de stora listorna går bort. De kan vi återkomma till under "riktiga" VM.
I denna portföljlaguppställning tänktes därför att endast juniorlistorna användas för att ta ut en förstafemma. Ett helt lag skulle bli lite väl många bolag att leta upp, 
Givetvis tänktes även att det skulle vara ett svenskt lag, Men det kan ju alltid vara trevligt att ha någon att spela emot, så om någon vill leta upp ett motståndarlag från Kanada, USA, Ryssland eller Långbortistan så kunde det ju också vara spännande! Finland är väl inte att tänka på just i år, även om det finns många trevliga små spelare där.


Här är hur som helst Fattigbonddrängs uppställning och försök till motivering.

Målvakt: Skåne Möllan.
En spelare som inte flyttar på sig, här händer ingenting utan denna pjäs står där den står. Motar alla puckar (nya idéer) och finns redan i portföljen. så den behöver inte ens köpas in.

Backar: BE Group  och TagMaster
BE Group.
Det svenska stålet  biter i isen och armerar en stabil grund till lagbygget Sverige. Befinner sig toppform för året, då träningsläger i Finland och Östeuropa nu ger resultat.

TagMaster.
Denna spelare får stå för kontroll av med och motspelare på planen. Även dommarna kontrolleras för att kunna justera nivån på hur väl regelboken ska följas. Det som inte syns har inte hänt... Lag världen över är på jakt efter denna spelares talang.


Forwards: SkånskaEnergi och Bringwell

Skånska Energi.
Spelare som fyller på energibehovet på ett miljövänligt sätt. Levererar puckar både till backarna för kraftskott mot mål och till centern för styrning. Här finns växelvis riktning på puckströmmarna så motståndarna vet aldrig åt vilket håll spelet går. 
(Spelaren ingår i egna portföljen med många procent så detta är närmast en tvångsrekrytering)

Bringwell
Lagets lilla hälsofreak, som sköter om sig själv och sina lagkamrater. Vid skador och kontrollen av hmm ...piggelin piller,... Dopningspreparat är givetvis ingenting som Bringwell har någon som helst kännedom om....alls
Kan även leverera lite lugnande till motspelarna i smyg om de verkar allt för framåt och framgångsrika. 

Center: Free2Move
En flexibel spelare som kan röra om på planen utan att trassla in sig med stopp sladdar. Kommunicerar enkelt med medspelarna i krävande situationer på plan. Har en frihet att röra sig över planen men det hör man ju på namnet!
Så då är laget på plats och ostbågarna framsatta för nattens semifinaldrabbning mot Kanada.


Hur ser ditt lag ut? Tänkte att smallcup listan skulle vara högsta liga spelarna får tillhöra. Men helst inte hela femman (på sex spelare).... målis bör ju få vara med eller vill du ha sex utespelare på isen? valet är fritt!
//FattigbonddrängInga kommentarer:

Skicka en kommentar