söndag 27 november 2016

Fattigbonddräng, en missanpassad syndare IGEN!

Fattigbonddräng vill ju väldigt gärna passa in, vara till lags och föregå med goda exempel. Det hade varit en trevlig känsla att veta när man vaknar på morgonen att man fullt ut  lever upp till budorden i sparkyrkans gemenskap. Men återigen känner sig den Fattigabonddrängen att han inte platsar, eller lyckas leva upp till kraven som denna lära förespråkar. Så denna förtappade själ borde nog bara ge upp, inse att sparkyrkan är nog till för renare, rikare och ståndaktigare själar.Det var ju inte så värst länge sedan Fattigbonddräng syndade och köpte en begagnad bil. Trotts vetskapen om att det är det mest syndiga man som sparivrare kan göra. Nu har inte skammen hunnit lägga sig förrän det är dags igen. Det har nämligen köpts en ny televisionsapparat. Den gamla tjock tv-n fungerar visserligen. Men det bolag som tv tjänster inköps från, har bestämt att den satellitbox som fanns var för gammal och togs därmed ur drift. Den har strulat länge, måste erkännas till viasats försvar, och en vanlig digitalbox över det fria marksända nätet har allt oftare fått tjänstgöra istället. Men den har en stor svaghet, den går inte att pausa sändningarna med... ett i-lands problem av stora mått har det märkts vara i det Fattigbonddrängska hemmet.
För när reklamen kommer, och kisspausen infinner sig eller kaffet skall ställas i ordning, ostbågar fyllas på och plockas fram. Eller alla andra måsten som skall göras är det väldigt smidigt att stoppa sändningen, och spola förbi reklamen när man åter är på plats i soffan.
Eller en film börjar, innan man ätit klart den romantiska middagen fram på kvällskvisten, stoppa sändningen tills man dukat av och när man är klar kan man se filmen från början.
Det allra viktigaste är ju under hockey vm när matcher sänds på bästa mjölknings och ladugårdstid. Inspelningsfunktionen är då guld värd, och man kan se matcher när man har tid och spola förbi periodvila och annat tjafs från studion ;).

Fattigbonddräng vet att det finns smidigare lösningar via nätet. Men då behöver man ha tillgång till det där nätet för att det skall vara möjligt. Här på landet landsbygd där Fattigbonddräng bor, finns endast adsl uppkoppling via kopparnätet. Det går inte ens sakta, utan är slöare än så. Mycket slöare!!

Så när nu viasat skickade ut en ny box, hårddisk, kort och sladdar. Borde ovan nämnda i-landsproblem vara ett minne blott, och ordningen återställd och frid råda i hemmet. Men så lätt är det ju aldrig i teknikens ounderbara värld. Kompatibiliteten mellan det gamla och nya ville inte riktigt infinna sig. Det fanns inga html uttag på tjock tv-n, inga scart uttag på satellit boxen. Så det var knepigt att få dem att  prata med varandra. Inte heller hjälpte det att installera en video, dvd spelare eller den fria boxen som mellan hand eller tolk för att öka förståelsen hos och mellan dessa olika tekniska generationer.

Så vad gör man? Det har ju en längre tid nästan hoppats att tjock tv-n ska lägga av. så att en ny tunn som tar mindre plats ( på djupet, inte bredden!!) kunde införskaffas. Det passas givetvis på när tillfälle ges, och en ny tv köptes in på bästa svarta fredags rean. Fast på lördagen, det är visst fredag hela veckan på vissa platser i landet.
Delad synd känns ju inte lika syndigt, och eftersom betalningen gjordes från det gemensamma sambokontot så belastar denna utsvävning inte enbart Fattigbonddräng eller de konton som redovisas här på bloggen. Utan även sambosan är nu delägare i denna apparat, så nu gäller det att lägga rabarber på fjärrkontrollen först.

Fattigbonddräng vet att riktiga sparkyrkomedlemmar inte har tv, för att det kostar tid och pengar. Är fördummande och att det finns nya sätt att se film, dokumentärer och nyheter på. Så återigen blir man förpassad till skamvrån. Men utan en vettig internet uppkoppling är det stört när omöjligt att få det att funka. Eller begriper jag mig bara inte på hur man gör. Även om det inte var bättre förr så var det enklare.

Det har ju även hänt en ännu viktigare sak de närmaste veckorna, den 18:e, när Fattigbonddräng var fullt upptagen med att sälja och köpa Ericsson aktier, så delade NorthWest Healthcare ut månadspengen. Pigan gjorde ett obemärkt besök, och överlämnade 136,15 kr. Tack för det Pigan, välkommen åter.

5 kommentarer:

 1. Vik hädan, syndare!
  Nej då. Målet borde väl ändå vara mesta möjliga livskvalitet, och får man mycket av den varan genom att ha en traditionell tv är det ju alldeles utmärkt :) Jag tror och hoppas att det är högt i tak i sparkyrkan.

  Kul inlägg ändå, jag skrattade mig igenom det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också på högt i tak i sparkyrkan, för annars ligger jag väldigt risigt till detta år. Nu i kväll slutade även högtryckstvätten att ha just högt tryck, så det blir nog att köpa ytterligare lite mera livskvalitetshöjande grejer, så syndandet fortsätter.

   Härligt att höra att inlägget uppskattades.
   Och grattis till att ni klarar er utan tv, för man kan väl äta ostbågar ändå?

   Radera
  2. Klart man kan äta ostbågar ändå. :) Det händer att vi ser serier eller klipp på laptopen, visst är det häftigare med stor skärm men det känns inte värt att köpa när man inte tittar flera timmar varje dag.

   Radera
 2. Jag sprider visserligen gärna tv-frihetens evangelium, men det måste ju vara upp till var och en. En kyrka som inte har högre i tak än så ger medlemmarna ont i ryggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt med valfrihet, oaktat evangelium.
   Då kan Fattigbonddräng kanske våga sig på att stå raklång trotts allt, utan att behöva slå huvudet i taket.
   Lite som syndernas förlåtelse, och att det kan finnas hopp även för en förtappad själ.

   Radera