lördag 12 november 2016

Medans världen går under, delar NCC ut en peng

Det räckte inte att dela ut Bonava till aktieägarna för NCC, utan de kände ett behov att även skicka med en del pengar till sina ägare. Det är alltid trevligt och uppskattat när de bolag man har i portföljen gör på detta vis. pigan levererade därmed avtalsenligt sin lön från NCC till Fattigbonddrängs konto.
Påfyllningen blev denna gång 215:- kr e. skatt. Inget att skriva hem till mamma om, men på bloggen går det ju bra eftersom alla pengar räknas lika mycket här.

Bara för att det är roligt och att jag kan kommer här listan på årets utdelningar

Datum               Aktie                          Summa
2016-11-10       NCC A                     215,00kr
2016-10-27       Telia Company        735,00 kr
2016-08-15       CPH                        128,24 kr
2016-08-01       Walt Disney               42,83 kr 
2016-05-26       Skånska Energi   1 260,00 kr
2016-05-24       Yara International    418,24 kr
2016-05-13       Industrivärden C     210,00 kr      
2016-05-10       HM                          683,00 kr
2016-05-03       Aker                     2 944,89 kr
2016-05-02       Sampo A                 414,47 kr
2016-04-28       UTG                        210,00 kr
2016-04-26       Skåne-Möllan          193,00 kr
2016-04-21       HK Scan Oyj           107,71 kr
2016-04-19       Ericsson                  350,50 kr
2016-04-18       Telia Company         709,50 kr
2016-04-15       CPH                         135,72 kr
2016-04-11       Swedbank                315,40 kr
2016-04-06       SKF                            54,00 kr
2016-04-05       BankNordik              161,31 kr
2016-01-13       Walt Disney                42,32 kr
2016(10av12)   NWH.UN                1 266,22 kr
                        Summa                 10 597,35 kr


Lite tjatigt att ta med listan två inlägg i rad, men nu gillar jag utdelningar så då kan det bli på detta vis.

Nu har det även blivit på det viset att världen skall gå under igen. För vilken gång i ordningen har Fattigbonddräng tappat räkning på, men någon gång lär det förmodligen hända så denna gången kan det vara sant. Ett land långt bortanför det stora vattnet har haft president val, och den som vann heter tydligen Trump om någon missat det. Denne Trump skall alltså leda landet USA från och med 20 januari 2017. Fattigbonddräng sällar sig till Fru Clinton och avgående presidenten Obama och önskar honom lycka till med uppdraget.....

Nu har ju amerikanarna börjat protestera mot hur de själva röstat, och ställt till med demonstrationer och kravaller lite här och var i landet. Det påminner lite om förlorarna i Brexit omröstningen för ett tag sedan. Även om det inte var lika våldsamt, eller var den det? En gammal Fattigbonddräng glömmer fort så osvuret är bäst.
Fattigbonddräng har inte följt det amerikanska valet så värst noggrant som våra medier vill att en sann svensk bör göra. Men lite har nog gått in ändå om denna Trumps uttalanden som varit sexistiska,rasistiska och populistiska. Ändå lyckas karln vinna presidentvalet i världens förmodligen mäktigaste land. Det säger en hel del om de alternativa kandidaterna, eller har Fattigbonddräng kanske missat nått igen?

Herr Trump har nu blivit ganska sågad av flera svenska politiker som Stefan, Margot, osv. snacka om att kasta sten i glashus!!.. men även i många bloggar, tidningar, tv..... alla med budskapet att världen mer eller mindre kommer att gå under. Förmodligen lär detta då ske den 20:e januari nästa år.
Nu vill inte Fattigbonddräng tro på att denna Trump enbart är ondskefull, vill illa och vaknar Trumpen och sur på morgonen för att sedan genast förinta världen. Kan det finnas något som är bra och positivt med denna Trumpna människa kan undras....

Den som söker finner, är ett fint ordspråk i sparkyrkan. Även denna gång ger sökandet resultat, om än  ett klent och väldigt litet sådant. Denne Trump har infört GMO fri mat på sina hotell och han lobbar för att få bort kvicksilvret i vaccin för att nämna något som Fattigbonddräng tycker är bra. Att lyckas med GMO fri mat i ett land som förmodligen är det vänligast inställda till densamma är en bedrift i sig.
Konsensus blir alltså att när vi går under och planeten får en nystart utan människor som stör, (Grattis Tellus) så dör vi med hälsosam mat i magen och utan onödigt kvicksilver i kroppen av allt vaccinerade. En slags frisk och hälsosam död helt enkelt.

Nu väntar lördagens godisskål, ostbågarna tog slut igår. Bara eländen som vanligt!
//Fattigbonddräng

8 kommentarer:

 1. Har oxå funderat på hur "Stefan" ska ställa sig till USA och Trump nu? Ska han nu böja sig och börja tala väl om honom? En aningen falskt kan man ju tycka!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han vänder nog kappan lite efter hur det blåser skulle jag tro. Funkar ju varje gång.

   Radera
 2. He he Stefan löfven har ju vänt kappan efter vinden så många gånger nu att han borde bli yr i huvudet :)

  Det bästa var väl när han stod och sa att han "bygger inga murar mot människor på flykt "
  Två månader senare inför han gränskontrollerna.

  Och hans väljare sväljer allt med hull och hår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst känns det tryggt med principfasta ledare....
   Och väljare som glömmer på bara några veckor ;)

   Radera
 3. "Men lite har nog gått in ändå om denna Trumps uttalanden som varit sexistiska,rasistiska och populistiska. Ändå lyckas karln vinna presidentvalet i världens förmodligen mäktigaste land. Det säger en hel del om de alternativa kandidaterna, eller har Fattigbonddräng kanske missat nått igen?"

  Apropå alternativa kandidater rekommenderar jag Fattigbonddräng att variera medieintaget. Att valfri svensk journalist (eller politiker, i Sverige tycks det nästan vara samma sak) står i Svensk VänsterTelevision och säger att Trump är sexist/rasist/populist betyder inte att det blir sant.

  För övrigt anser jag att sexismen i familjen Clinton (och för all del även bland de närmaste medarbetarna) varit lite mer praktisk och iögonfallande än några förflugna ord i glada vänners lag för över tio år sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart behöver det inte vara sant, bara för att Fattigbonddräng har lyckats snappa upp något i nyhetsflödet via tv, radio, tidningar, bloggar osv....
   Att familjen Clinton verkar ha en tolerant syn på sex utanför äktenskapet är ju så känt att det till och med skrivits bok (böcker?) om det. Så det är nog till visshet gränsande sannolikhet sant.

   De alternativa kandidaterna som syftades på, var de som stod på samma sida som herr Trump hos Republikanerna. Alltså inte de politiska motståndarna på Demokraternas sida. Ursäkta min otydlighet, men bra att få förtydliga detta. Men bättre kandidater borde funnits på bägge sidor enligt Fattigbonddräng, för ingen av de som var kvar på valdagen i respektive läger ingav något större förtroende. Nästan som i konungariket Sverige.

   Fattigbonddrängs medieintag är i sanning mycket begränsat, detta erkänns villigt. Men det politiskt korrekta budskapet som trummas in i medborgarna är inte lätt att värja sig ifrån, det anfaller från alla håll. Och nej, Fattigbonddräng litar varken på politiker eller gammal media speciellt mycket....

   Radera
 4. Jag tror att man fortfarande försöker lista ut exakt vad som fick tillräckligt många väljare att rösta på Trump för att han skulle bli vald. Det tydligaste verkar vara att folk röstat efter partigränser och att oväntat många demokrater valde bli att rösta eftersom epost.

  Det är också en enorm kontrast mellan landsbygd och stad. Trumps mest överaskande stöd kom från fattiga vita (däribland de mer otrevliga sorterna) antagligen för att Trumps budskap var rakt och enkelt "Jag ska ge er jobben tillbaka". Clinton däremot krånglade till det genom att prata om "kol är ute, ni behöver byta yrke (vi hjälper till)"

  Att det återigen blir ett val där fler röstande ville ha en demokrat än den som nu bli president bidrar antagligen till ilskan och rädslan hos de som springer omkring och skriker på gatorna. Likaså att Trump innan valet sa att han bara skulle acceptera valresultatet om han vann.

  Nu har republikanerna full makt över USA. Efter att i 6 år blockerat vartenda förslag i parlamentet så kan de inte längre skylla på någon annan. Jag hoppas det betyder att de tar tag i de problem som måste lösas. Fattigdom, miljön, sjukvårdskostnader, utbildningskostnader...

  Risken blir att högst prioritet istället blir att förbjuda abort och införa kristen styrd undervisning i skolorna och inte sådana dumheter som vetenskap och evolution.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du händelsevis en källa på att Trump sagt att han bara skulle acceptera ett resultat som innebar att han vann? En sådan tolkning av meningen "I will look at it at the time" kan väl inte ens Fredrik Virtanen ha gjort?

   Men nu har vi ju ett annat facit, att mängder av "demokrater" (märkligt uttryck för den bokstavliga motsatsen) vägrade acceptera valresultatet när det gick emot dem.

   Radera