måndag 21 november 2016

Omviktning, inköp och påfyllning

Omviktningen

Om viktning
Så har även Fattigbonddräng pillat med fördelningen i portföljen och sålt hela sitt innehav  (300 st)  av Ericsson A aktierna. Detta genererade en förlust på 5 994:- kr, denna förlust kan komma till en viss nytta genom att kvitta den mot kapitalinkomster vid kommande deklaration, Så även om en förlust är tråkigt att ta, så får man försöka använda den på bästa sätt.
Det frigjorda kapitalet blev inte kvar i kassan mer än någon enstaka timme innan det användes till att köpa in aktier i Ericsson B. Det fina i kråksången, om kråksång nu är så fint är att det blev 30 st fler aktier på detta vis, även om Avanza fick dubbla courtage.
Inköpet

Som om Avanza inte redan fått tillräckligt med pengar av Fattigbonddräng så genomfördes också månadens inköp,
vilket fick till följd att ett tredje courtage lämnade kontots trygga famn. Köpet var ytterligare 140 st Ericsson B.
För detta betalades 6 610:- kr eller 47,10 kr / aktie.
Den bloggläsare som kan sin mattematik, har nu räknat ut att det finns 470 st Ericsson B i portföljen. En aktie som inte är så populär bland ekonomibloggare enligt en omfattande statistisk undersökning av bloggaren Daniel Investerar . Så Fattigbonddräng följer alltså inte John hela tiden. Däremot så är det en populär aktie bland Avanzianer, Så det har nog tagits lite  rygg på den där John i alla fall.

Påfyllningen

Det har även fyllts på lite i Fattigbonddrängs förråd. Det står numera en flaska i barskåpet i väntan på att halvmiljongränsen skall passeras i portföljen. I skrivande stund saknas 20 943,59 kr så det är en stund och två straxar kvar tills det blir dags att skruva av korken på denna för Fattigbonddräng lite dyrare whisky. 
Efter ett desperat rop på hjälp till herr AttVäljaLycka kom förslag på lämpligt val av dryck till detta kommande firande. Så nu finns en flaska Laphroaig Lore i samlingen och inväntar nästa whisky nivå. Den lär väl vänta på sig ända till mars-april nästa år. Men Fattigbonddräng har ingen brådska, den som väntar får vara tålmodig, belöningen kommer så småningom.
En tanke av tacksamhet går till AttVäljaLycka för hörsamheten och hjälp av en nödställd bloggranne. 
Det är tryggt att veta att det finns mycket hjälp att hitta och få ta del av i sparkyrkan när de egna kunskaperna inte räcker till. Även om det inte alltid gäller ekonomiska spörsmål.


Då är det väl bara till att fortsätta vänta, på nästa whisky nivå nu då...
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Sällan fel med en flaska Laphroaig i skåpet hehe
  Fortsatt lycka till med portföljen! Hoppas Ericsson vänder uppåt de närmaste åren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra med en flaska gott i skåpet, men det kommer kännas roligare när det är dags att skruva av korken.

   Tack för lyckönskningen, detsamma till dig. Trevlig blogg du har! Hoppas jag får tid att läsa igenom den mer noggrant snart.
   Ericsson har det inte lätt, men det kan vara köpläge eller början på slutet. Vem vet vilket?

   SvaraRadera

   Radera
 2. Ericsson ja. Även om jag för närvarande endast äger andelar i detta bolag via fonder hoppas jag att de lyckas vända skutan till något positivt. Inte minst för Sveriges skull, men nu också för den "fattige" bonddrängens skull.

  Tack för att du delar med dig av vad du gör och hur du tänker.

  Mvh

  Egon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du kommenterar
   Och för omtanken om den Fattigebonddrängen

   Det ser onekligen lite tungt ut för Ericsson, nu har det ju även plockats fram gamla lik i mutskandalsgarderoben. Även om de skedde för länge sedan så är det till bekymmer för ledningen. Som om inte all konkurrens på teknik området skulle vara jobbigt nog.
   Det kommer inte att köpas in så väldigt mycket mer i bolaget, utan bara en liten post till för att jämna till innehavet i portföljen.

   Bästa hälsningar
   //Fattigbonddräng

   Radera