fredag 8 april 2016

Utdelningar och månadsköp

Början på april har bjudit på två utdelningar och det har även gjorts två inköp till portföljen.
BankNordik var först ut med att dela ut och det blev 161,31 kr efter skatt och valuta korrigering. Tätt därpå och bara här om dagen så kom även utdelningen från SKF in på kontot, de bidrog med 54:- kr och även denna peng mottogs tacksamt.
April är Fattigbonddrängs näst trevligaste månad som endast överträffas av maj, när det gäller utdelningar. Ytterligare nio bolag står i kö för att dela ut sina pengar denna månad.
Det är skönt att veta att pigan fortsätter att sköta sig på alla hennes olika jobb och att lönen för hennes arbete hittar in på Fattigbonddrängs konto.

Denna lön, för hennes ansträngningar hittills i år kan ses i nedanstående lista.

Datum               Aktie                          Summa
2016-04-06       SKF                            54,00 kr
2016-04-05       BankNordik              161,31 kr
2016-01-13       Walt Disney                42,32 kr
2016(3av12)     NWH.UN                  362,16 kr
                        Summa                     619,79 kr

Nu har det inte enbart tillkommit pengar i portföljen, månadspengen har används till påfyllning i några bolag.
Det kändes lika bra att passa på när man ändå befinner sig i civiliserade trakter och det finns tillgång till moderniteter som internet.      (Hej Per Penning!).   :)
Först inhandlades 75 st aktier i UTG  till priset 2 180:- kr. Det ligger nu 100 st aktier i detta bolag i portföljen.
Ett annat bolag som det länge varit tänkt att öka på i, men där andra köp hela tiden fått förtur är SKF. Men nu passade Fattigbonddräng på och köpte 25 st aktier till priset 138,50 kr st. Vilket blev 3 472:- kr med courtage. Här finn nu 39 st aktier i Fattigbonddrängs ägo, och fler kan det mycket väl bli i framtiden. Men osvuret är bäst som vanligt.

Då är det väl bara att luta sig tillbaka och låta utdelningarna trilla in, först på tur är Swedbank. En bank där (före detta) ledande personer inte fick ansvarsfrihet av stämman. Att en viss Herr Sundström petas är det bästa som hänt i den banken sedan start enligt Fattigbonddräng. Bara den saken kan vara skäl nog att köpa mer av Swedbanks aktier.

Nu går det inte att bara sitta tillbakalutad hela dagen, det ska ju skötas om och mjölkas lite kor också. Vad har man annars "lediga" dagar och eget företag till. Utdelningarna rullar in ändå, oavsett vad man gör ( förutom att sälja av bolag ) eller var man befinner sig. Visst är det härligt?

Självklart är ostbågarna förberedda för kvällens frosseri, och det får nog bli till att smutta lite på en skvätt whisky också. Bara för att jag vill och kann.
//Fattigbonddräng

3 kommentarer:

 1. Skönt att höra att Pigan fortsätter att leverera:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej FFF.
   Ja, det är trevligt när hon sköter sig!
   Sedan kommer hon väl aldrig att leverera löner så att även jag blir F.
   Men varje krona räknas ju, och varje sådan underlättar tillvaron lite grann.

   Kul att du hörde av dig och kommenterade. Det gav mig en påminnelse om att jag missat lägga in din nya blogg i min läslista, sedan du blev Fri på riktigt, eller Fantastiska Farbror Fri. Stort grattis, det inspirerar oss ( i alla fall mig ) som tagit några steg på vägen. Varje steg längs den innebär ju mer frihet även om den inte blir total.

   Bot och bättring är på väg, skall genast lägga in din nya blogg.
   Trevlig helg
   //Fattigbonddräng

   Radera
  2. Genast var visst att ta i. när det gäller att lägga till FFF i läslistan.
   Blogger vill inte samarbeta i denna sena timma... Inga feeds kan hittas, vad betyder det nu då?? försöker i morgon igen när vi är mer vakna både Blogger och jag.

   Radera