onsdag 6 april 2016

En sen månads rapport.

En ovanligt sen månadsredovisning denna gång. Fattigbonddräng skyller helt och hållet på bristande uppkopplingsmöjligheter mot internet i det nya tillfälliga boende i landet Skåne.
Det finns förvisso uppkoppling på jobbet, men Fattigbonddräng jobbar  på sin arbetstid så någon privat skärmtid är svårt att få till. Samtidigt är det någon form av intranät som används, så en liten osäkerhet om anonymitet infinner sig mot företagets IT-avdelning från den konspiratoriskt lagda Fattigbonddrängs sida.
Inte heller börsens härjningar har kunnat följas med den vanliga kvällskollen. Men det är ju inget som Mr Market bryr sig så mycket om, utan han kör sitt eget race oavsett om en Fattigbonddräng bevakar hans rörelser eller inte.
Just nu förefaller det alltså inte som att Fattigbonddräng skulle falla i farozonen att utveckla syndromet börsoholicinism. (vad det nu är?  men det låter allvarligt!).


Mars ekonomiska förlustelser har varit helt enligt plan. Det har betalats kvartalsvis ränta på huslånet, fast denna betalning togs från månadens vanliga kassaflöde så sparkontot lämnades ifred denna gång.
Som traditionen kräver har det som brukligt är och enligt plan satts in 6 500:- kr till sparande varav 5 500:- kr är pengar till portföljen. Detta har givit nedan stående resultat som nu är till allmän beskådan.

                                29 feb-16                   31 mar-16
Fonder                    16 846,26 kr              17 028,85 kr
Bank konto           128 958,89 kr            129 958,89 kr
Aktieportfölj           292 739,15 kr           299 285,24 kr 
Kapital 1                438 544,30 kr           446 272,98 kr 


Värdet på portföljen hamnade återigen under trehundratusen kronors nivån. Men i skrivande stund är ordningen återskapad tack vare månadsinsättning den första vardagen i varje månad, samt utdelning från BankNordik. Detta får jag återkomma till nästa gång. Nu är det mycket övrig nät uppdatering samt bloggläsande som ligger högst på agendan hos Fattigbonddräng.

Det är skönt att vara tillbaka hemma i lite mer moderna och civiliserade trakter. Livet blir enklare då, på så många sätt.
//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Är inte Skåne civiliserat? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, stora delar har nog någon form av civilisation;) Just den fläck Fattigbonddräng råkar bebo under två till tre veckor får nog ändå anses som omodern och ha bristande kommunikativa möjligheter. Men det finns tillgång till häst, om man behöver transportera sig till staden eller så.
   Fast bristen på internet har även vissa positiva effekter, det blir mer tid över till läsning på papper och utan skärm. Närmast på tur står NCCs årsrapport som damp ner i veckan.

   Du får passa Skåne åt mig så länge, tills jag kommer tillbaka på måndag.
   Vänligen Fattigbonddräng

   Radera