torsdag 24 mars 2016

Pigan har fått jobb i ett resebolag

Alternativt resande
Fattigbonddräng la in en köporder som skulle vara ända fram till påska. Men redan tidigt på måndag morgon var den igenom och pigan fick ytterligare ett jobb att gå till.
Det är en väldigt liten position så hon måste ju inte anstränga sig allt för mycket och det är ju trevligt att första lönen trillar in redan i april då det delas ut två kronor i ordinarie utdelning samt en extra krona i bonusutdelning. Med ett aktie pris på 30:00 kronor är utdelningen 10%  för i år. Förutsatt att årsstämman följer ledningens förslag. Det blev 25 st aktier och de kostade 752:- kr med courtage.

Nu skulle inte ens en Fattigbonddräng lägga alla påskäggen i detta företags äggkorg. Men en liten peng till är inte omöjligt att det stoppas in. Det får väl ses lite som ett nytt lekportföljs bolag som dessutom har utdelning till aktieägarna.

Bolaget är ett specialiserat researrangörs bolag och har det långa namnet Unlimited Travel Group, eller lite kortare UTG. Precis som det brukar vara har förstås priset på aktien gått ner sedan Fattigbonddräng köpte, något annat är ju inte att räkna med. Men det gör ju att en eventuell påfyllning kan ske något billigare.
Den som är intresserad att titta på bolaget kan ju börja med företagets bokslutskommuniké för 2015. länk finns här.

Då hoppas Fattigbonddräng att alla häxor på väg till Blåkulla har bokat sina resor via UTG. Det där med att flyga kvast är väl lite omodernt om än väldigt miljövänligt. Så lite överseende kan de väl i och för sig få dessa kvastflygare.

Glad Påsk på er, Ät nu mycket ägg, så hönorna inte har värpt helt i onödan.
//Fattigbonddräng  

4 kommentarer:

 1. Glad påsk och god helgvila!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad påsk på dig med.
   Helgvila blir det nog inte så mycket av. Jobbar långfredagen och annandag påsk. Så blir det lite jobb påskafton i egna firman, den lever ju kvar på sparlåga.... men söndagen kan nog bli en vilodag.

   Radera
 2. Jag har också varit sugen på det bolaget, men känns lite risky? Annars brukar inte utdelningen hålla sig länge vid den nivån. Grym utdelning och ingen katastrofhistorik i bolaget. Kanske skulle man själv ge det en chans också?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog mer än lite risky, Men som en liten krydda kan den nog fungera. Om man tar bort goodwill och räknar om p/e talet så blir det riktigt humant. Vilket är ett diskutabelt sätt att räkna, men jag tycker det kan vara tillåtet i detta bolag. Men Fattigbonddräng uppmuntrar aldrig till köp, utan redovisar bara vad han gör själv. Roligt att du tittat på det också.

   Radera