lördag 19 mars 2016

Några små smulor

Så har det ännu en gång trillat ner lite smulor ifrån det stora utdelningsbordet. Dessa smulor samlades snabbt upp av pigan och förpassades in  på Fattigbonddrängs konto. De värderas till 123:59 kr, och härrör sig från företaget NorthWest Healthcare properties REIT och de trillar ner regelbundet varje månad. Trevligt är det att ta del av dessa smulor som trillar ner som utdelning, men tanken väcks samtidigt över hur det skulle kännas att få en egen bordsplacering uppe på det stora utdelningsbordet och kunna ta del av förrätt, huvudrätt och efterrätt portions vis och gärna med påfyllning. Ja, ja lika bra att vakna upp ur dagdrömmeriet och inse den fattigas lott här i livet... och försöka att glädjas åt det lilla. Upp till det stora bordet når aldrig en Fattigbonddräng ändå. Men lite är bättre än inget alls, och även små smulor kan mätta om de bara blir tillräckligt många. Är de inte tillräckligt att bli mätt på, så kan de åtminstone hjälpa till att dämpa den värsta hungern.
Det går även alldeles utmärkt att använda utdelningarna till att köpa viktiga livsmedel som ostbågar. Bara ovan nämnda utdelning skulle med marginal räcka till tolv påsar ostbågar, då sambon lyckats fynda dessa åtråvärda varor för tio kr påsen. Vilket fynd för ett baslivsmedel.

Lika bra att göra en tabell av dessa under året nertrillade smulor.

Datum               Aktie                          Summa
2016-01-13       Walt Disney                42,32 kr
2016(3av12)     NWH.UN                   362,16 kr
                        Summa                     404,48 kr

Nästa utdelare kan vara BankNordik, får se om det hinns med i mars eller om det låter vänta på sig till april. Välkommet är det när det än blir.

Det har blivit några hundralappar "över" på depåkontot av utdelningar och lite skvättar överblivna pengar vid aktieköp. Dessa har nu tänkts användas för att nyttja Avanzas minicourtage till ett litet miniköp. Ordern är lagd och varar ända fram till påska...... om den går igenom så genererar den en trevlig utdelning på 10% redan i april vilket får anses vara ganska så stora smulor. Vad kan detta vara för bolag? Det tåls att väntas på.....

I morgon är det en ledig söndag. Den kommer att vigas åt trädgårdsarbete, så kyrkan klarar sig från besök av Fattigbonddräng även i morgon. Bäst så för alla parter.
//Fattigbonddräng

3 kommentarer:

 1. Tur det, att utdelningarna räcker till lite ostbågar! Man får vara glad för det lilla och glädjas åt att det är bättre än inget alls. Och som man brukar säga: många bäckar små...

  På min blogg har jag en blogglista med ett par olika bloggar, och jag har lagt till din där. Skulle det vara möjligt för dig att lägga till min - http://framtidafrihet.blogspot.se/ - i din lista? :)

  Framtida Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Framtida Frihet!
   Japp, ostbågar är aldrig fel! Finns inga bättre sätt att använda utdelningar till, skulle vara återinvesteringar i sådana fall förstås.

   Det är alltid lika hedrande och trevligt att få komma med på bloggrannars listor. Så jag tackar ödmjukast för att få komma med på din. Nu brukar jag inte ägna mig åt "byteshandel" på detta vis. Men inga regler utan undantag. Det är lite som att läsa tyska grammatiken.... denna regel gäller alltid utom då och då och då osv.....

   Jag kommer med glädje att lägga till dig i min bloggläsarlista och inte som en gentjänst utan jag är grymt imponerad (och lite avundsjuk att jag själv inte var klokare som 18 åring) över att du som så ung fattat det jag själv bara börjat ana vid gamla dar.... så du hade nog hamnat på lisan så småning om ändå.
   Det ska bli mycket intressant att följa din resa, jag tror du kan komma väldigt långt på din vandring mot Framtida Frihet. Lycka till.
   //Fattigbonddräng

   Radera
  2. Tack ska du ha, Fattigbonddräng.
   Passar även på att önska dig lycka till!

   Framtida Frihet

   Radera