onsdag 2 mars 2016

Månadsrapport Februari

Så var det då dags igen för en månadsrapport, denna gången är det februari år 2016 som tagit slut i almanackan. Det har varit en månad med många nya och annorlunda upplevelser. Många frågetecken är ännu inte uträtade till utropstecken, men Fattigbonddräng har bestämt sig för att ge det nya några månader innan en summering av  erfarenheterna skall analyseras för att fatta ett mer fast beslut om Fattigbonddrängs fortsatta liv och leverne. Han har även börjat skissa på en plan B och till och med en plan C börjar skönjas längre bort i tidshorisonten. Dessa planer skulle inte ens ha funderats på, om inte plan A som ändå får ses som huvudspår hade inletts.

Fattigbonddrängs ekonomiska härjningar rullar på i gamla invanda hjulspår. Det känns tryggt med något som är som det brukar vara när det mesta annat saknar en fast struktur. Vilket visar på styrkan med att ha en plan eller strategi över sparandet, det sköter sig själv som på autopilot. Precis som utdelningarna!

Det har puttats in 6 500:- kr som fördelats som vanligt......tjatar inte om det igen.


Då blev det så här
                                31 jan-16                   29 feb-16
Fonder                    12 737,31 kr              16 846,26 kr
Bank konto           127 958,89 kr            128 958,89 kr
Aktieportfölj           284 092,41 kr           292 739,15 kr 
Kapital 1                424 788,61 kr           438 544,30 kr 

Portföljen börjar återigen närma sig nästa whisky nivå, och redan på tisdagen förta mars var den passerad efter att  nya pengar satts in för mars månads handel och att Mr Market värderat upp företagen i Fattigbonddrängs portfölj. Då infinner sig nästa praktiska problem som inte fanns på världskartan när dessa nivåer infördes.
För det första har Fattigbonddräng jour, och kan behöva köra till arbetet på kort varsel (omgående) om något inträffar som endast en Fattigbonddräng kan lösa. För det andra finns barskåpet med de ädlaste av drycker hemma i villan långt, långt bort från en törstande dräng. Det lär visserligen finnas systembolag även i landet Skåne, så visst går det att införskaffa en flaska, men det löser inte den första delen av problemet, behovet att kunna köra flådbil.

Firandet att portföljen passerat trehundratusen kronors vallen får helt enkelt skjutas upp till fredagsmyset som vilken Svensson som helst. Dessutom är nyfikenheten stor över hur den flaska Tycho´s Star från Spirit of Vhen som jultomten hade med sig till Fattigbonddräng och nu står i bokhyllan som prydnad smakar. Bloggrannen och whisky kännaren Att välja lycka har tillägnat denna dryck och Fattigbonddräng ett eget inlägg. Ett stort och hjärtligt tack för undervisningen vill härmed framföras från en whiskynovis. Blogginlägget går att läsa Här.
Eftersom hela flaskan är trevligt förpackad och att skapelsen pryder sin plats i bokhyllan så kommer den att få stå ifred från att bli plundrad på sitt innehåll. Däremot kommer en likadan skapelse att inhandlas och avnjutas från något av de systembolag som skall finnas i detta främmande, skrämmande land som Fattigbonddräng befinner sig i. Då är det ändå födelselandet Skåne vi pratar om men kunde lika gärna vara en helt annan planet. Denna flaska skall försökas smugglas med hem över gränsen mellan Skåne och Sverige för att provsmakas under helgledigheten.

Många bolag har lämnat sina årsrapporter och senast av innehaven var flygplatsen i Köpenhamn. Har skummat igenom det mesta och tyvärr ser det bra ut. Vilket gör att Fattigbonddräng får uppdatera och höja sina tänkta inköpspriser med någon dansk hundralapp tills vidare. Skall räkna om den gamla analysen med nya siffror och se vad som kommer ut på andra sidan för en mer noggrann prissättning när tid och motivation infinner sig.
Snabb analys: Passagerartrafiken ökade, hyrorna på butiksytorna ökade, taxfree försäljningen ökade, hotellets resultat ökade och parkeringshusens utnyttjande ökade o.s.v..., så sannolikt inget lägre aktiepris att hoppas på!

Spännande att se vad mars har att bjuda oss på. Men närmast hägrar en "ledig" helg. Med riktigt jobb och kvalitetstid med sambon någon stans i Sverige. Ha det bra!
//Fattigbonddräng

5 kommentarer:

 1. Hej Fattigbonndräng!

  Grattis till att du passerat 300k! Trevligt att fira med en whiskey, kanske man själv skulle införa något liknande system..

  Må väl!

  /Utdelningsstugan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Utdelningsstugan!
   Tack för kommentaren, det är trevligt när värdet ökar det kan inte förnekas. Det blir även lite av dubbel glädje när man kan passa på att fira med något trevligt längs vägen mot mer passiva inkomster. Vad man väljer att fira med kan ju vara väldigt individuellt och även vara olika aktiviteter vid olika nivåer.
   Det viktiga är att man trivs och har roligt!!
   //Fattigbonddräng

   Radera
 2. Grattis! Whisky och ostbågar? ;)

  När jag studerade på universitet firade jag och ex-mannen varje avklarad tenta med att dela en flaska champagne. Det var tenta cirka var femte vecka så vi hann med att prova en del sorter under tre år. Trevlig tradition.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Allt passar till ostbågar!!
   Små trevliga traditioner, ger lite guldkant på tillvaron.
   Jag tycker det är viktigt att ha lite jippon längs vägen för att må bra, när man nu ändå vandrar omkring på vägen.

   Radera
 3. Hej

  Tackar för omnämnandet. Jag ser fram emot att få höra vad du tycker om whiskyn. Hoppas att du snart kommer på plats med allt det nya så att livet ter sig lite ljusare igen.

  Trevlig helg

  SvaraRadera