fredag 22 april 2016

Utdelningarna fortsätter.

Pigan har bråda dagar med att redovisa och överföra pengar till Fattigbonddräng.  Den gångna veckan har det kommit lönecheckar från fyra olika bolag och det piggar upp en sliten och gammal Fattigbonddräng.
Det är Telia Company med 709,50 kr, NorthWest Healthcare Properies REIT med 125,30 kr, Ericsson med 350,50 kr samt även HK Scan Oyj med 107,71 kr.
 Alla är efter skatt, valutaväxling och liknande elände. Summa summarum ger detta ett tillskott på hela 1293,01 kr på en vecka.
Mycket för mig, lite för de flesta andra ekonomibloggare. Det går sakta sakta, men ändå framåt mot lite mer passiva inkomster år efter år. Lite som att åla sig framåt mot ett mål långt bort i horisonten, längtar till jag lärt mig att krypa fram. För att resa sig upp och gå framåt finns inte kapital till. Men gå före ni andra så ålar jag efter er, allt efter bästa förmåga.

Listan över utdelningar blir något längre, och ser nu ut så här.

Datum               Aktie                          Summa
2016-04-21       HK Scan Oyj           107,71 kr
2016-04-19       Ericsson                  350,50 kr
2016-04-18       Telia Company         709,50 kr
2016-04-15       CPH                         135,72 kr
2016-04-11       Swedbank                315,40 kr
2016-04-06       SKF                            54,00 kr
2016-04-05       BankNordik              161,31 kr
2016-01-13       Walt Disney                42,32 kr
2016(4av12)     NWH.UN                  487,46 kr
                        Summa                  2 363,92 krKommande vecka är det förhoppningar om att kvarnen i Skånemöllan maler vidare och levererar lite mjöl till degen och resan fortsätter sedan med UTG vilket är lämpligt med ett resebolag.
Aker och Sampo får väl vänta ytterligare en vecka, men det är välkommet när det än kommer.

Trevliga veckor är det. Några som inte haft så trevlig vecka, även om det är välförtjänt är miljömupparna. Det är nog första gången som Fattigbonddräng kan tycka lite synd om Stefan (Löftet allt till alla) Löfven, om än väldigt lite. Så lite att det nästan inte finns eller syns.
Kan inte vara lätt, roligt eller kreativt att regera ett land ihop med sådana stollar. Nu behöver de skickas på utbildning för att lära sig hälsa på folk så de kan få vara med i sociala sammanhang i möblerade rum. Även omöblerade sådana kan komma i fråga, som skog, äng och mark i utomhusmiljö. Vilket kan verka skrämmande för miljöpartister att vistas i. Det är svårt att ta T-banan där utanför storstaden, som Romson jämt förespråkar när skatten på drivmedel höjs.
Det går nog att driva med dessa muppar i regeringsställning och deras tillkortakommande rätt långt, men det roliga fastnar liksom på vägen. Det är bedrövligt att landet skall styras av denna minoritet, och det värsta är väl ändå att de själva tror att de gör ett bra jobb. Istället för att förstå att de borde nog avgå hela högen, då skulle de åtminstone ha fattat ett rätt och riktigt beslut under sin regeringstid.

Endast en dags ledighet, men givetvis med fredagsmys inplanerad enligt tradition. Helgen tillbringas med arbete i Skåne land, så om det dröjer med svar på eventuella kommentarer så beror det inte enbart på högfärdighet från bloggarens sida, utan av bristande kommunikativa möjligheter.
Nej,nej Åsa det går inte att ta tunnelbanan till hjälp....eller finns det uppkoppling på den? synd att den bara finns i Stockholm i så fall. Men svar kommer, om än med fördröjning.

Träffar ni på någon miljömupp så var inte högfärdigare än att ni går fram och hälsar.
Övning ger färdighet.
//Fattigbonddräng

 

4 kommentarer:

 1. Ha en fin fredagskväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma!
   Det ska jag ha, fast det blir tidigt sängdags då flådbilen styrs mot nya Skåneäventyr tidigt på lördagsmorgonen.

   Radera
 2. Kul slutkläm :-)

  Men du har ett fel i ditt inlägg.
  Företrädare för miljöpartiet åker nämligen inte T-bana - de åker nämligen taxi på skattebetalarnas bekostnad...

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack CM
   Fel och fel, bara för att hon förespråkar att man ska åka T-bana innebär ju inte att hon tycker att hon behöver göra det själv.
   Dessa miljöanpassningsargument gäller ju inte höjdarna i "the miljömuppet show" utan så klart alla oss andra. Tänk bottenfärger och fuldiesel till båten, flygresor från Arlanda till Bromma med regeringsplanet. Samt givetvis även alla taxiresor....
   Ha det väldigt bra.
   Mvh Fattigbonddräng

   Radera