torsdag 27 augusti 2015

Spänna musklerna eller själv är bästa dräng!


Nej, Fattigbonddräng har inte börjat med bodybuilding. Inte heller går han och spänner sig för att se stor och stark ut. Likväl gör han en tappert försök att spänna musklerna ett litet snäpp, investeringsmusklerna alltså.
Inspirerad av bloggaren chansar mest och hans "tänk" med att använda sig av belåning för att öka köptakten i den nedgång som var/är. ( Tycker att den kommit av sig igen, kan vi hoppas på en återkomst snart? )
 Men belåning känns lite väl riskfyllt eftersom portföljen är liten och liknar mer en handledsväska än en portfölj när man tittar på den. En slags belåning har ändå inletts. Fattigbonddräng har "lånat" lite av den person han litar mest på i hela världen, nämligen sig själv!!
Eftersom  sparbufferten vad gäller bankkonton är uppfylld och även något överfylld  har
25 000:- kr fått lämna densamma för att dels hjälpa till med en kommande utlandsresa med fem stycken tusenlappar, samt resterande summa att boosta aktieköpen i närmaste framtiden. Men när de väl är på plats så höjer mr Market priset i nästan hela affären. Så de har inte används ännu, men står i ständig stridsberedskap. Om vi får se ett ras på börsen i höst, kommer denna låneprocess att med stor sannolikhet att upprepas i oktober-december någon gång. Kan detta vara ett alternativ till att belåna aktierna på traditionellt vis?

Fattigbonddräng hade ju en mikro order inne när rean på börsen infann sig, den han inte justeras så det slutade med fem nya aktier i Skånska Energi för 47:- kr styck. Inte så lyckat köp men ingen dräng gråter över spilld mjölk, det var ju ett så litet glas.

Snart fredag igen!! Gissa om ostbågarna skall fram. Vägda och kontrollerade in i minsta detalj.
//Fattigbonddräng

4 kommentarer:

 1. Så lånar jag också (bortsett från studielån och bostadslån), dvs. från mig själv. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är trygga lån. Man kan verkligen lita på utlånaren och ändå bestämma villkoren själv ;)
   Tack för kommentaren.

   Radera
 2. Hej Fattigbonddräng!

  Välkommen till the Dark Side :-)

  Är man lite försiktig av sig så är det inte sååå riskabelt att köra med belåning med rådande ränteläge.

  Naturligtvis så kan aktiekurserna gå ned men har man en lång placeringshorisont och investerar i högutdelande papper så kommer belåningen vara självamorterande på lite sikt.

  Trevlig helg!
  //Cm

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket!
  Nu är ju belåningsvärdet på en handväska inte så mycket mot en riktig portfölj. Så improvisation behöver tillgripas...
  Men jag är tämligen säker på att tänket är rätt. Men som vanligt behöver jag mer kunskap innan jag vågar ta en riktig belåning. Med en riktig stor nedgång av aktiepriserna så ökar motivationen att prova på.

  SvaraRadera