lördag 29 augusti 2015

Gone West

Leif Eriksson "hittar" Amerika runt år 1000
Fattigbonddräng år 2015
Återigen har Fattigbonddräng ökat på sin begränsade världsuppfattning och upptäckt ett nytt land. Det heter visst numera USA och har tydligen funnits i några hundra år på andra sidan det stora vattnet.
Även i detta nyupptäckta land pågår aktiehandel och Fattigbonddräng har nu hjälpt till med att öka omsättningen en smula. En del av de nyligen spända musklerna har används till att införskaffa några aktier i Walt Disney Co. Det blev 10 stycken och priset i svenska kronor efter courtage och växling blev 870:- kr styck. Det är med barnslig förtjusning jag lägger aktierna i portföljen även om direktutdelningen inte gör att jag hoppar jämfota av  upphetsning. Några spännande år väntar företaget framöver, och jag ser fram emot nya Disney äventyr.

När Fattigbonddräng ändå var och shoppade i utlandet tittade han på Wal Mart Stores Inc. Man kan titta utan att köpa! Priset har höjts lite från den "svarta måndagen" men är fortfarande under 65 $. Det är visst lite problem med minimilönerna som spökar. Samt att de skulle sluta sälja automatvapen, hur skall busarna få tag på vapen då? Min gissning är att de skaffar dem på samma sätt som innan eller det kanske blir utförsäljning när handeln ska upphöra.
Med knappt halva nyinskaffade musklerna använda får vi se om resten används i veckan, men till vad och var?

Så var det helg igen, men bara lugn snart är det måndag!
//Fattigbonddräng

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar