tisdag 18 augusti 2015

Äntligen sänkt utdelning

Det finns en passiv inkomst som Fattigbonddräng helst skulle se inte behövde finnas. Igår upptäcktes att den åtminstone hade sjunkit en aning, och det får väl ses som ett gott tecken.
Fattigbonddräng använder sig av cykeln till de gårdar som ligger inom en mil från hemmet. Det kan således bli upp till fyra mil på detta fordon vissa dagar. Under dessa transporter till och från jobbet så kan han inte förmå sig att låta aluminiumburkar ligga kvar och skräpa i dikena. Utan färden stoppas tillfälligt, för att plocka med dessa burkar hem. Orsaken till detta beteende kan läsas här .
Dessa burkar pantades igår, och som reklamen i tv-n uppmanar till klappade jag mig själv på axeln. Värdet som registrerades på kvittot som pantmaskinen spottade ur sig var på 61:- kr och härrör sig från ca tre månaders burkplockande. Det är en minskning mot vad det brukar vara och jag hoppas det beror på att idiot..  människorna antingen blivit klokare eller bara mer ekonomiska. Oaktat vilket så är det bra med mindre av dessa burkar i vår natur.

Av bara glädjen över mindre belastning i naturen gav den ifrån sig en extra utdelning i söndags. Denna naturliga utdelning är alla fria att ta del av. Fattigbonddräng med sambo plockade till sig sin genom att göra ett återbesök i skogen och blåbärsriset. Ytterligare lite av det blåa guldet kunde därmed lagerföras. Även lingon fanns att tillgå, om än i något omoget tillstånd fortfarande, men någon liter av dessa bär följde också med hem. Investeringen för att kunna tillgodogöra sig denna typ av utdelning behöver inte vara allt för omfattande för de flesta människor. Oftast handlar det mest om att avsätta lite av sin tid.

Våldsamheterna och illdåden fortsätter i oförminskad omfattning och styrka i vårt land och även ute i den stora världen..... människan är en ovanligt ointelligent varelse. Fattigbonddräng  undrar hur det ser ut i övriga universum?? Kan det finnas en mer destruktiv livsform?


//Fattigbonddräng

7 kommentarer:

 1. Heja dig, som plockar burkar (och cyklar)! Jag hjälper till så gott jag kan. Men panta orkar jag inte.

  Fem liter blåbär orkade jag däremot pilla ihop, till slut. Alltid något.

  Fridens!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja oss i så fall!
   I mitt fall är det inte så jobbigt att panta eländet, för jag behöver ändå ha bilen till affären....
   Fem liter bär är ju bra pillat tycker jag, bara njut nu av skogens läckerheter.

   Ha det bra!

   Radera
 2. Imponerad av din burkplockningen. Händer faktiskt att jag räddar naturen från en och annan burk jag också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så imponerande är det inte. Då skulle jag gjort fler extra rundor.....
   Fortsätt rädda naturen, ju fler som håller rent desto trevligare blir det.för alla..

   Radera
 3. Jag skulle enkelt kunna plocka ihop 20 kr i pant genom att gå runt kvarteret - men så bor jag också i ett land där dryck- och förpackningsproducenter tillåtits förhandla sig ur det tidigare existerande pantsystemet och slipper därmed betala den fulla miljökostnaden för produkterna som sätts på marknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snälla du, gör gärna det så ligger några burkar mindre och skräpar.

   Radera