måndag 4 augusti 2014

Tänkvärt om ansiktsboken

Ansiktsboken
Facebook eller ansiktsboken som Fattigbonddräng kallar den, har tydligen någon form av censur. Detta kan ju vara väldigt bra vid de tillfällen som nättroll och mobbare sticker fram sin fula nuna. Men vid vissa tillfällen verkar det som om censuren slår till under lite märkliga former. Fattigbonddräng är ingen ansiktsbokare, så han känner inte till hur den funkar egentligen. Men på en blogg av Författaren Dag Öhrlund , slumpade det sig som så att jag läste ett inlägg som tydligen blivit censurerat av ansiktsboken.
Det har lästs flera gånger av undertecknad nu, men vad är det som orsakar censureringen?? Jag förstår det inte. Kan någon visare person förklara vad som är felet i följande inlägg från Dag? Till blogginlägget


Fattigbonddräng har också skrivit om ämnet här och här. Det är tur att blogger inte censurerar lika hårt. Då skulle Fattigbonddräng blivit stoppad han också. Fattigbonddräng kan bara hålla med herr Öhrlund i det han skriver. Vad har ansiktsboken kunnat haka upp sig på?

//Fattigbonddräng

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte svara på din fråga men vill ändå uttrycka min medkänsla med poliserna. Jag är också stor polisvän och anser att det är hög tid att höja deras löner och omvärdera deras insatser. Tyvärr har vi fått ett klimat där det alltid ska vara mest synd om gärningsmännen som också görs till offer. Det finns en mängd fall där polisen kritiserats hårt (allt från vansinneskörningar på MC utan körkort till rån) när de agerat. Och hur hade det låtit om de inte hade agerat och oskyldiga hade fått sätta livet till? Jo, att det är deras fel eftersom de inte gjorde något för att förhindra det. Tragiskt men sant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det är svårt att lista ut hur de tänker på den där ansiktsboken.
   Visst är det tragiskt, rena moment 22 att agera eller inte agera som polis. Det blir deras fel vilket som. Sedan kanske man inte löser det med högre lön, för om de har 20 tusen eller 30 tusen i lön per månad när de skjuter en buse spelar nog ingen roll för media med flera när drevet väl startat. Men de är verkligen värda högre lön våra poliser, det tycker jag bestämt.

   Radera